FC Aalsmeer
Mike Dam (foto: Ton van Eenennaam)

Ambitieus FC Aalsmeer domineert maar gaat nat tegen ESTO

Het ambitieuze FC Aalsmeer van trainer/coach Ted Verdonkschot leed voor de tweede keer in een week tijd een pijnlijke nederlaag, met dito cijfers. Waar de Aalsmeerders zaterdag 17 september geen direct antwoord hadden op Hoofddorp (2-4) en zichzelf daarmee lelijk in de voet schoten, namelijk uitschakeling in de KNVB Beker, daar moest het vandaag eveneens het antwoord schuldig blijven bij de start van de competitie in de 2e klasse D. De thuiswedstrijd tegen het Bodegravense ESTO werd even teleurstellend als onnodig met 2-4 verloren. Dan mag je gerust spreken van een jammerlijke start.

Liefst zes keer geel voor de Aalsmeerse formatie en één keer direct rood voor Adil Lechkar. Scheidsrechter Remko Lochtenberg had het druk zaterdagmiddag in Aalsmeer. “We moeten met tegenslagen leren omgaan, ook op dit niveau. Het haantjes gedrag moet eruit bij ons”, aldus Verdonkschot.

FC Aalsmeer is duidelijk nog niet waar het zijn wil. “Ik vond dat we de eerste helft goed begonnen tegen ESTO en een veld overwicht hadden. We zijn nog een beetje zoekende, ook omdat we wat afwezigen hebben in de selectie. Dat is overigens geen excuus, maar realiteit. We kregen deze zaterdagmiddag in de eerste helft mogelijkheden en kleine kansen op een doelpunt. We moeten dan eigenlijk op voorsprong komen. We speelden in fases met teveel gemakzucht”, vond Verdonkschot. De brilstand van 0-0 was eigenlijk een logisch gevolg.

Ook na de rust was Aalsmeer de bovenliggende partij. Toch moest het de 0-1 slikken. “Na het tegendoelpunt rechtte we goed onze rug. Mike Dam scoort na een bekeken assist van Adil Lechkar een heel mooie goal: 1-1. Vervolgens gebeurt er iets in het strafschopgebied bij ons en geeft de arbiter Lochtenberg ESTO een penalty. Daarvoor al – en na het voorval in onze eigen 16.5 meter – ageren we (teveel) op de scheidsrechter en zijn beslissingen. Dat is geen goede manier van doen. We krijgen behalve een tegendoelpunt (1-2) ook een rode kaart en we moeten dan verder met 10 man”, reageerde Verdonkschot teleurgesteld.

AdilLechkar is met rood van het veld gestuurd en penalty voor ESTO

“Wat ik dan wel positief vind, is dat we met 10 tegen 11 nog steeds de bovenliggende partij zijn. We gaan met overtuiging op zoek naar de gelijkmaker en de winnende. Dat is bewonderingswaardig van mijn team. We komen op 2-2 door een goede goal van Jordy van Gelderen. In die fase komen we dus verdiend naast ESTO en gaan voor de voorsprong én winst. Met een schot tussen de palen en één op de paal zijn we erg dichtbij”, analyseert Verdonkschot.

ESTO komt desondanks terug in de wedstrijd en maakt uit een corner de 2-3 en even later zelfs de 2-4. De teleurstelling is dan ook groot. Verdonkschot vult aan: “We hebben uiteindelijk te weinig als team gespeeld. Het is een proces en dat besef ik als geen ander. We waren zelfs met 10 man beter, sterker. Maar het gaat ook om het teamverband. We krijgen in 2 wedstrijden 8 doelpunten tegen. Dat staat mij erg tegen. Het was verdedigend onder de maat, in alle linies. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen deze competitie. Als we denken dat we met twee vingers in de neus te kunnen spelen, dan komen we bedrogen uit. Bij de les blijven wordt het devies”.

FC Aalsmeer gaat zaterdag 1 oktober in Oestgeest op zoek naar de eerste driepunter van deze prille competitie. Bij ASC start de wedstrijd om 15.00 uur.

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Ton van Eenennaam. Bekijk hier alle foto’s van Ton.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)