Amine Ennali verstoort Buitenboys-feestje

JOS Watergraafsmeer heeft in Zaterdag 3b voor de tweede keer gedaan wat niemand anders tot nu is gelukt: gewonnen van de aanstaande kampioen. In Almere won het team van assistent-trainer Jan den Broeder met dezelfde cijfers als in Amsterdam: 1-2.

Man van de wedstrijd was Amine Ennali. De bij vlagen onnavolgbare spits scoorde beide treffers voor de Amsterdamse ploeg. EVC uit Edam verloor thuis onverwacht van SCW (0-1). De voorsprong van de Almeerders blijft daardoor 10 punten. Bij winst aanstaande zaterdag op SV Kadoelen kan SC Buitenboys op eigen veld wel een feestje vieren.

Assistent-trainer Jan den Broeder, die de afwezige hoofdtrainer Richard Pel waarnam, gaf zijn mannen voor de wedstrijd een duidelijke boodschap mee. “Not on my watch! Buitenboys kan vanavond kampioen worden, maar daar gaan wij dus niet aan meewerken!”, aldus Den Broeder.

 ‘Veredeld B-elftal’

Hij wist echter dat het een moeilijke strijd zou worden tegen het team van Mark Steur, dat dit seizoen reeds 18 van de 21 wedstrijden wist te winnen. Den Broeder kon slechts beschikken over één wisselspeler en moest ook nog eens twee A-junioren opstellen. “We hebben gewoon gewonnen met een veredeld B-elftal, zoals één van zijn spelers triomfantelijk door de telefoon aan het thuisfront liet weten…” In de beginfase maakte JOS Watergraafsmeer gelijk duidelijk wat de intenties waren. Al in de tweede minuut moest SC Buitenboys-keeper Rick van Dekken alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. Ook de Almeerders kregen kansen, maar echt in de problemen kwam keeper Patrick Gajda niet.

Keeper Rick van Dekken van SC Buitenboys grijpt in voordat de JOS Watergraafsmeer-spitsen gevaarlijk kunnen worden.

In de 35e minuut opende handenbinder Amin Ennali de score. Dankzij een foutieve pass van Chris Kommers kon hij aan de rechterkant vrij doorlopen naar het doel van de Almeerders en passeerde keeper Van Dekken van dichtbij met een lage schuiver: 0-1. SC Buitenboys kreeg daarna wel de overhand, echter het team van Den Broeder speelde slim. ,,Ze worden dan wel kampioen, maar het is absoluut niet de beste ploeg. Tactisch hadden we niet zo veel moeite met ze. Ploegen als EVC, Wartburgia en wijzelf voetballen gewoon beter”, aldus Den Broeder, die ook besefte dat de spanning zo vlak voor het binnenhalen van een titel bij SC Buitenboys ook wel eens mee kan spelen.

In de tweede helft leek de conditie (en grote bank) van SC Buitenboys de doorslag te gaan geven. In de 66e minuut scoorde Collins John met de hulp van keeper Gajda de gelijkmaker. Buitenboys bleef daarna jagen op de winnende treffer, maar faalde in de afwerking.

Het slotakkoord was voor Amine Ennali. De Buitenboys-verdediging schutterde opnieuw waardoor Ennali plotseling vrij kon uithalen vanaf de 16-meter lijn. De bal verdween met een mooie krul in de kruising. Daarna was het feest in de kleedkamers. Maar niet bij SC Buitenboys. Daar likte men de wonden en sprak men elkaar moed in voor komende zaterdag. Bij winst is het feest en zal de vervelende nederlaag snel vergeten zijn. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Lenno van Dekken

De 0-1 van Amine Ennali
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!