Home / Algemeen / Amstelveen achterhaalt OSV

Amstelveen achterhaalt OSV

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen goede zaken gedaan door met 1-0 te winnen van OSV. De nieuwe trainer Laurens ten Heuvel boekte dankzij een doelpunt van Jaïr Cruden zijn eerste zege als trainer van Amstelveen

Van goed voetbal was geen spraken aan de Sportlaan in Amstelveen tijdens het degradatie duel. Bij de thuisclub ontbraken de zieke Maarten Zwaan en Robin Oussoren, is Joost Heij op wereldreis en was Perry Schoenaker geblesseerd. De eerste helft was nauwelijks het aanzien waard aangezien OSV ook onmachtig was in het eerste bedrijf. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend te noemen.

Na rust werd het beter. Amstelveen kreeg meer vat op het spel van de ploeg van Ron van der Velde. Daar kwam bij dat OSV in de eerste helft veel kracht had verspeeld. Toen minuten na rust viel de enige treffer van de wedstrijd. Jaïr Cruden werd in de diepte aangespeeld, maar leek de bal te verspelen. Door goed doorzetten kreeg hij nog zijn voet onder de bal en wist daardoor met een lob doelman Marco Keevel te passeren (1-0).

Tim Steij liet vervolgens twee mogelijkheden liggen om de marge te vergroten. Een vrije trap belandde op de paal en na een goede individuele actie vergat Steij het overzicht te behouden  en de bal af te spelen op de geheel vrijstaande Yann Heurtin en Damiro Spier waardoor een doelrijpe kans verloren ging. Zijn schot werd door Micha Klaver geblokt.

Omdat aan de andere kant  doelman Alex Sacca Amstelveen op de been hield boekte Laurens ten Heuvel zijn eerste overwinning als trainer van Amstelveen. Door de zege verlaat Amstelveen de voorlaatste plaats en vindt het aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV