Amstelveen boekt tegen EDO eerste zege van 2018

Zaterdag tweedeklasser Amstelveen heeft de eerste driepunter in 2018 te pakken. De ploeg van Laurens ten Heuvel poetste op eigen veld tegen EDO een vroege achterstand nog in de eerste helft weg en won uiteindelijk met 5-3. Het zijn bovendien belangrijke punten voor de nummer twaalf van de ranglijst.

Het begon niet goed voor Amstelveen, want binnen een kwartier keek de thuisploeg door treffers van Joost Kuhlmann en Richie Yeboah tegen een 0-2 achterstand aan. Het leek een eye-opener, want vanaf dat moment begonnen de Amstelveners te voetballen. Het antwoord volgde in de 25ste minuut toen Sven Boelsma een hoekschop van Tim Steij strak tegen de touwen kopte: 1-2. Drie minuten later had Joost Heij gelijk kunnen maken na een fraaie steekbal van Maarten Zwaan, maar de spits schoot net naast de verkeerde kant van de paal.

Twee minuten later was doelman Alex Bindenga alsnog voor de tweede keer geklopt, opnieuw door Boelsma. De bal kwam uit een scrimmage voor zijn voeten en de verdediger aarzelde geen moment. Het was erop en erover voor Amstelveen. Vlak daarna speelde Heij zich goed vrij om vervolgens beheerst de 3-2 binnen te schieten. En alsof het nog niet genoeg was voor de thuisploeg, maakte Steij vlak voor rust ook de 4-2.

Na de hervatting was de wedstrijd vrij snel gespeeld. EDO-verdediger Joes Blakburn haalde de snellere Robin Oussoren onderuit en moest dit bekopen met een rode kaart. De daaropvolgende strafschop werd feilloos benut door Zwaan: 5-2. Toch wist Kuhlmann nog iets van hoop in de Haarlemse harten te storten om slim de 5-3 binnen te schieten. Daarna ontsnapte EDO drie keer aan een blamage. Drie kansen werden niet gemaakt en dat bleef hoop geven aan het opportunistisch voetbal van EDO. De laatste tien minuten moest Amstelveen-doelman Dirk Roelofsen nog drie keer handelend optreden om de 5-3 over de streep te trekken.

Door de overwinning neemt Amstelveen iets meer afstand van de onderste twee plekken. De achterstand op de veilige elfde plek (OSV) bedraagt nog drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek