Amstelveen Heemraad en RKAVIC staken fusiegesprekken

Er komt voorlopig geen fusie tussen Amstelveen Heemraad en RKAVIC. De beide besturen hebben besloten de fusiegesprekken te staken. De reden hiervan is dat het zoeken naar een geschikte locatie een te groot struikelblok vormde om samen te gaan.

De gemeente Amstelveen steunde de fusieplannen, maar kon deze steun slechts materiaal en financieel waarmaken indien de nieuw te vormen vereniging op Sportpark Escapade (terrein van RKAVIC) zou gaan spelen. Uit een door Amstelveen Heemraad uitgevoerde ledenraadpleging blijkt de verhuizing naar Escapade, aan de rand van Amstelveen, te weinig draagvlak te hebben onder de leden. De grote afstand van Escapade tot Amstelveen Zuid/Westwijk speelt hierin een belangrijke rol.

Beide besturen hadden juist de voorkeur voor de Sportlaan (terrein van Amstelveen Heemraad) als locatie voor de fusievereniging. “Hoewel het spijtig is dat de fusie niet is gelukt, kijken beide besturen met tevredenheid terug op de gesprekken en zijn we verheugd met de goede band die beide verenigingen in dit proces hebben opgebouwd”, luidt de reactie.

Zowel Amstelveen als RKAVIC is nog steeds van mening dat een fusie beide verenigingen ten goede zou komen en het voetbalaanbod in Amstelveen er beter van zou worden. Daarom blijven ze met name in het jeugdvoetbal samenwerking zoeken voor de komende seizoenen.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!