Amstelveen goed uit de startblokken met zege op De Meer

Bij de hervatting van de competitie moest Amstelveen thuis aantreden tegen laagvlieger De Meer. De thuisploeg won uiteindelijk met 4-1. Jaïr Cruden en Mourad Aitja waren beide met twee goals succesvol. Bij De Meer was het Daan Klein die wat terugdeed om de nederlaag iets dragelijker te maken.

Het eerste kwartier was aan beide kanten bijzonder matig. Weinig snelheid, veel balverlies en onnodige fouten. De wind was hier medeoorzaak van, maar het oogde nog niet zeker. En Hans Verhoogt, trainer van de Meer, had de tactiek aangepast met veel mensen achter de bal in een soort 5-4-1 formatie, die de manier van spelen van Amstelveen bemoeilijkte. Tenminste, het eerste kwartier, want daarna hervond Amstelveen zich en had De Meer het moeilijk. Amstelveen begon elkaar wat meer te vinden, de passing werd zuiverder en na bijna een half uur spelen was daar de voorsprong. Mourad Aitja slalomde langs de verdedigers en vanaf de achterlijn werd zijn voorzet goed binnengelopen door Jaïr Cruden. Daarna waren er wat kansen, maar de goed keepende Ruben Wismeijer hield zijn ploeg in de wedstrijd. Michael Coster en Casper de Vetten vonden Wismeijer op hun weg. Toch moest hij capituleren toen Zakaria Madrane met een lange bal werd aangespeeld, de bal prachtig aannam en een voorzet op maat afleverde op de geheel vrijstaande Jaïr Cruden, die, vlak voor rust, zijn tweede kon maken. Amstelveen ging met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust werd snel het verschil gemaakt. Amstelveen overliep de Meer. In minuut 48 werd de 3-0 van Mourad Aitja, afgekeurd wegens buitenspel, maar drie minuten later was het toch raak. Madrane stond weer aan de basis. Hij hield op rechts het overzicht en gaf de inkomende Aitja een voorzet op maat. Hij verschalkte Wismeijer in de korte hoek. Een minuut later kon Wismeijer weer rapen, want Aitja maakte zijn tweede en daarmee de vierde van Amstelveen. Weer twee minuten later werd de 5-0 afgekeurd, maar vier goals in 10 minuten, waarvan er wel twee werden afgekeurd, was voor De Meer reden om zich ongerust te maken om niet met een grote nederlaag terug te moeten naar Amsterdam. Het is dat Amstelveen de druk op de Meer niet verder opvoerde en De Meer het spel wat ging vertragen, maar meer goals wist Amstelveen niet meer te maken. Wel viel een kwartier voor tijd de 4-1 van Daan Klein, die geheel vrij Giovanni Santangelo kansloos liet. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een prachtig schot van Roemello Rustenberg, dat over Ruben Wismeijer vloog, maar op de lat eindigde.

De uiteindelijke 4-1 overwinning was dik verdiend en daarmee hield Amstelveen aansluiting met de rest van de teams. De Meer, samen met Kadoelen de hekkensluiter, staat op 7 punten achterstand en moet alle zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen.

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij Wartburgia en zal de Meer beter voor de dag moeten komen op eigen terrein tegen AH ’78. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Hermar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek