Amstelveen Heemraad begint 2023 met een overwinning

Amstelveen Heemraad is het nieuwe jaar goed begonnen. In Amstelveen werd United/DAVO op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Ralph Groenteman was bij Amstelveen de grote man, want hij scoorde drie keer. Twee voor rust en zijn derde na rust. Fouad Malloul deed vlak voor tijd nog wat terug voor United, maar de jeugdige Jesper van Eijk, ingevallen in de 2e helft, maakte zijn eerste goal in de competitie voor Amstelveen en bracht de 4-1 op het niet werkende scorebord.

Amstelveen had bewust gekozen om na de winterstop geen wedstrijden te spelen, maar zich te concentreren op groepsvorming en daarna met een paar trainingen klaar te zijn voor het tweede deel van het seizoen. Dat betaalde zich uit. De opening was thuis tegen de nummer laatst, United/DAVO uit Haarlem. Het eerste kwartier was een beetje aftasten en United/DAVO mocht veel de bal hebben. De individueel best vaardige spelers van United konden elkaar aardig vinden, maar erg verontrustend was het niet voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen kwam Amstelveen op voorsprong. Ralph Groenteman werd neer gekegeld aan de zijlijn en Zakaria Madrane slingerde de vrije trap in het doelgebied. Tristan Hoogenboom taste mis en Ralph Groenteman tikte de 1-0 binnen. Acht minuten later de 2-0. Jaïr Cruden onderschepte een pass van United en stoom naar de achterlijn. Zijn voorzet werd goed binnengelopen door Ralph Groenteman. Eigenlijk was toen de wedstrijd al gespeeld. Amstelveen speelde niet sterk, maar solide en United/DAVO kon niet meer geven. Met 2-0 ging de rust in.

Na rust werd het niet echt beter. De slag op het middenveld werd gewonnen door Amstelveen, want met Zakaria Madrane, Jordy Coenraad en Shaquille Djairin was Amstelveen daar oppermachtig. Halverwege de tweede helft lag de 3-0 achter Tristan Hoogenboom. Een schot van Jaïr Cruden werd nog wel gekeerd door Hoogendoom, maar in de situatie daarna was hij kansloos. Zakaria Madrane gaf de bal in een krul mee aan Jesper van Eijk, die draaide zijn tegenstander dol en gaf Ralph Groeteman de perfecte voorzet. Groetenman deed wat hij al twee keer deed deze wedstrijd. Scoren. Amstelveen ging op zoek naar de vierde goal, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Amstelveen zelfs vlak voor tijd nog de 3-1 om zijn oren. Walid Benhaddi kreeg de bal goed mee en de meegelopen Fouad Malloul strafte het slap verdedigen van Amstelveen goed af. Terwijl iedereen rekening hield met een 3-1 eindstand kwam Amstelveen toch nog op 4-1. Ver in blessuretijd ontfutselde Tycho Spanjer de bal achterin en opende op Ibrahim Uwamahoro. Zijn pass op Damiën Altyzer was prima op maat en het overzicht van Altyzer geweldig. Hij zag de meegelopen Jesper van Eijk helemaal vrij staan en in plaats van zelf te schieten legde hij af. Van Eijk tikte toen simpel de 4-1 binnen. Daarna floot de zeer goed fluitende Jeroen Groenewold voor het eind. Met de 4-1 konden beide partijen vrede hebben.

Door het resultaat en de overige uitslagen staat Amstelveen Heemraad nu gedeeld derde, samen met Wartburgia en Buitenveldert, achter Olympia Haarlem en Stormvogels die al respectievelijk 9 en 12 punten losstaan van de drie achtervolgers. United/DAVO moet stevig aan de bak, want de achterstand op een plek om via de nacompetitie alsnog niet te degraderen is al opgelopen tot 9 punten. Aanstaande zaterdag neemt Amstelveen het op in Amsterdam tegen Buitenveldert en krijgt United/DAVO Real Sranang op bezoek.