Amstelveen Heemraad bewijst zichzelf een slechte dienst tegen SCPB ’22

Amstelveen Heemraad heeft de mogelijkheid om de derde plaats over te nemen van Wartburgia laten liggen door met 1-1 gelijk te spelen tegen SCPB’22. De ploeg uit Amstelveen was heer en meester in de eerste helft, maar kon het overwicht niet in goals uitdrukken. Na rust kwam de bevrijdende 0-1 door Ralph Groenteman, maar kort daarop strafte Joey van Lemmeren een fout in de verdediging genadeloos af en bracht de stand weer in evenwicht. Amstelveen was dusdanig van slag dat er niets meer overbleef van het eigen spel, maar werden zij meegenomen in de provocaties aan de kant van SCPB en verloren daardoor twee belangrijke punten.

Amstelveen was nog gewaarschuwd, want een wedstrijd tegen een laagvlieger is altijd lastig. Onderschatting kan aan de basis staan van een mindere prestatie. Daar was in de eerste helft weinig van te zien, want de bal ging soepel rond, maar de koelbloedigheid bleef uit. Toch kwam de voorsprong als Ralph Groenteman wordt gelanceerd en de bal langs Roel Loohuis schoof. De scheids volgde echter het vlagsignaal van de grensrechter en keurde de goal af. Daarna waren er veel kansen, maar bleef een goal uit. SCPB ’22 had de organisatie achterin redelijk op orde en hield goed tegen. Aan kansen creëren deden de mannen uit Badhoevedorp niet.

Na rust hetzelfde beeld. Amstelveen in balbezit met vlak na rust een goede redding van Roel Loohuis op een inzet van Mark Groenland. Na ruim een kwartier dan eindelijk de voorsprong voor Amstelveen. Jaïr Cruden rukte op en zijn pass op Ralph Groenteman was op maat en die maakte de dik verdiende 0-1. Iedereen van Amstelveen maakte zich op om de voorsprong uit te breiden, maar twee minuten later lag de gelijkmaker achter Patrick Alblas. Achterin werd wat knullig de bal verspeeld en Joey van Lemmeren had, geheel vrijstaand, de hoek voor het uitkiezen en liet Alblas kansloos. SCPB ’22 kreeg door de gelijkmaker zicht op een resultaat en gooide strijd en agressie in de wedstrijd. In plaats van het eigen spelletje te blijven spelen, ging Amstelveen hierin mee en verloor de controle over de wedstrijd. Zonder meer goals werd de wedstrijd afgefloten en vierde SCPB ’22 het gelijke spel als een overwinning en droop Amstelveen af met de wetenschap dat twee dure punten waren verspeeld.

Amstelveen Heemraad heeft zaterdag de inhaalwedstrijd bij Real Scranang op het programma staan. SCPB ’22 speelt aanstaande dinsdag al de inhaalwedstrijd bij JOS WatergraafsmeerBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek