Amstelveen Heemraad boekt een simpele overwinning op Weesp

Echt goed was het allemaal niet, maar Amstelveen Heemraad heeft op overtuigende wijze de winst gepakt bij hekkensluiter Weesp. Bij rust leidde Amstelveen met 0-1 door een goal van Boaz Blommestein en na rust tilden Dwayne Wondel en Jesper van Eijk de stand naar 0-3. 

Onder prachtig voetbalweer was Amstelveen heer en meester in de wedstrijd in en tegen Weesp en na zeven minuten de eerste kans voor Amstelveen, als een corner van Marc Groenland bijna het hoofd bereikt van Boaz Blommestein. Jip van Wilsum doorzag het en de keeper van Weesp was er net eerder bij. Daarna veel kansjes voor Amstelveen, maar Amir el Hadji, Max Boonstoopel en Dwayne Wondel kregen de bal niet achter Van Wilsum. Dat lukte Boaz Blommestein wel. In de 32e minuut werd een corner van Marc Groenland goed binnengekopt door Blommestein en Amstelveen had zijn verdiende voorsprong. Na de goal zakte het niveau van de wedstrijd een beetje en er werd vrij weinig meer gecreëerd. Met een 0-1 stand ging de rust in.

Na rust een dominant Amstelveen en met het goed rondspelen van de bal werd gezocht naar een gaatje in de verdediging van Weesp. Die werd gevonden na bijna een kwartier voetballen in de tweede helft. Een pass van achteruit van Max Flipse, die precies goed valt in de loop van Jesper van Eijk. Die controleert de bal goed en tikt de bal over de uitkomende Jip van Wilsum heen en tikt de bal voor de goal, waar de inkomende Dwayne Wondel, zwaar gehinderd door twee spelers van Weesp, de bal over de lijn weet te glijden. Vijf minuten voor tijd nog de 0-3 als de bal wordt veroverd op het middenveld, de pass op de snelle, net ingevallen, Jaïr Cruden, de controle en de voorzet en dan het simpel binnenlopen van Jesper van Eijk. 

Norbert Alblas, één van de trainers van Amstelveen: “Het was niet gemakkelijk voetballen op het veld van Weesp. Hobbelig, hier en daar wat kuilen, lang gras, niet de ideale ondergrond voor ons. Natuurlijk wil je met meer goals winnen, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de drie punten. Maar het krachtsverschil was zo groot en de overwinning meer dan terecht”.

Volgende week mag Amstelveen het thuis opnemen tegen Buitenveldert in de strijd om de tweede plaats. Amstelveen staat twee punten voor op Buitenveldert, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Weesp gaat naar Marken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmer Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!