Amstelveen Heemraad en RKAVIC in evenwicht

Amstelveen Heemraad is tegen het eerste puntverlies aangelopen deze competitie. In de Amstelveense derby werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKAVIC. Met de rust was het nog steeds 0-0 en stond RKAVIC nog maar met 10 man op het veld, na de rode kaart voor Rafaël Uiterloo. Na rust kwam RKAVIC op een 1-0 voorsprong door een goal van Dean Zwaving, maar Amstelveen trok de stand gelijk door een goal van Marc Groenland. Beide ploegen hebben de mogelijkheden gehad om de winst naar zich toe te trekken, maar wisten niet meer te scoren.

RAKVIC heeft zijn sporen verdiend in het amateurvoetbal, maar het eerste team bestaat nu alleen nog maar uit spelers van de Nordin Wooter Academy. Deze spelers kunnen allemaal heel leuk voetballen en met de individuele kwaliteiten maakt dat een aardig team. Amstelveen heeft een sterk collectief en dit maakte dat er een aardig wedstrijd werd neergezet. Amstelveen begon voortvarend, maar RKAVIC kwam langzaam beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kon RKACIC op voorsprong komen, want Jason Sumter werd neergelegd in de zestien en de bal ging op de stip. Sumter legde zelf aan, maar stuitte op Patrick Alblas, die de afwezige Giovanni Santangelo verving en nog steeds een penaltykiller blijkt. RKAVIC bleef op zoek naar de openingsgoal, maar had geen scherpte in de afronding. Amstelveen probeerde onder de druk uit te voetballen en na ruim een half uur spelen werd Ralph Groenteman aangespeeld en brak door de verdediging heen. Alleen op weg naar doelman Merlijn van Ockenburg werd hij langdurig vastgehouden aan zijn shirt door Rafaël Uiterloo. De goed leidende scheids kon niets anders doen dan gedecideerd de rode kaart te tonen. Veel discussie op het veld, maar de scheids bleef consequent. Met het vertrek van Uiterloo verdween wel de regelmaat en de organisatie bij RKAVIC. Amstelveen kon daar niet van profiteren en met 0-0 brak de rust aan.

Na rust begon RKAVIC goed aan de wedstrijd. De organisatie was terug en na vijf minuten kwam RKAVIC op voorsprong. Een aanval over links bracht rechtsback Dean Zwaving in balbezit en hij schoot vanaf een metertje of 17 strak binnen. Keeper Patrick Alblas was volstrekt kansloos en RKAVIC kwam op een 1-0 voorsprong. Amstelveen pakte de achterstand goed op en kwam weer in het ritme. Na een uur voetbal kwam de 1-1 op het scorebord. Een corner van Zakaria Madrane werd perfect binnengekopt door Marc Groenland. De wedstrijd ging daarna op en aan. Kansen aan beide kanten, maar steeds net niet of de keeper stond op zijn plek. RKAVIC kwam nog goed weg toen Ralph Groeteman naar de grond werd getrokken bij een corner, maar de scheids zag er geen strafschop in, terwijl Mourad Aitja rakelings overschoot. Ondanks kansen aan beide kanten bleek de 1-1 de uitslag te worden. Aan beide kanten aan de ene kant wel tevredenheid, maar aan beide kanten ook een beetje het gevoel van verloren punten.

Volgende week krijgt Amstelveen Heemraad Real Sranang op bezoek en speelt RKAVIC de tweede derby op rij en gaat naar RODA ‘23

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek. Bekijk hier alle foto’s die door Hans zijn gemaakt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!