Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad en VVA/Spartaan in evenwicht

Amstelveen Heemraad en VVA/Spartaan in evenwicht

Na een zeer vermakelijke wedstrijd was er uiteindelijk geen winnaar bij het duel tussen Amstelveen Heemraad en VVA/Spartaan.  Jaap Lorier bracht VVA/Spartaan voor rust op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft bracht Mourad Aitja de partijen weer op gelijke hoogte. Ondanks vele kansen aan beide kanten bleek 1-1 ook de eindstand. VVA/Spartaan was tevreden met het punt, terwijl bij Amstelveen het gevoel overheerste dat er twee punten waren verspeeld. 

De wedstrijd ging vol van start en binnen de minuut had Pim Rive de kans om Amstelveen op een 1-0 voorsprong te zetten. Uitblinker Sander vd Bogaard wist zijn inzet te keren. Aan de andere kant haalde de snelle Yassir Smlali de achterlijn en zijn voorzet werd net voorlangs gekopt door Jaap Lorier. Kort daarna was het Joep van Duinen die vlammend uithaalde, maar zijn inzet ging op de lat. Ook Jaïr Cruden leek op weg om de thuisploeg op een voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd weer knap tot corner gewerkt door vd Bogaard. De wedstrijd golfde van kant tot kant en daarbij stapelden de kansen zich op. Amstelveen had voor rust het verschil moeten maken, want de kansen waren er, maar zij vonden steeds vd Bogaard op hun weg.  Zes minuten voor tijd viel de goal, maar wel aan de andere kant.  Een slippertje achterin bij Amstelveen was goed besteed aan de ervaren Jaap Lorier en hij liet Giovanni Santangelo kansloos en zette VVA/Spartaan op voorsprong. Met deze 0-1 stand ging de rust in.

Na rust ging Amstelveen snel op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten zag Zakaria Madrane de ruimte en speelde Mourad Aitja aan, die zich vrij draaide en strak binnen schoot. 1-1 en Amstelveen rook bloed en ging op zoek naar de 2-1. Halverwege de tweede helft begon het bij VVA/Spartaan allemaal zijn tol te eisen, maar Amstelveen slaagde er niet in de voorsprong te pakken. Aan de andere kant was het achterin scherp blijven, want de counters van VVA/Spartaan waren redelijk gevaarlijk. Na 90 minuten voetbal stond de 1-1 nog steeds op het scorebord en floot scheids van Damme voor het laatst. 

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij Pancratius, dat zijn eerste wedstrijd verloor bij EVC en krijgt VVA/Spartaan JOS Watergraafsmeer op bezoek, dat de eerste wedstrijd verrassend had gewonnen van Wartburgia

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

 

Send this to a friend