Amstelveen Heemraad in slotfase langs Buitenveldert

Zoals zo vaak dit seizoen zit bij Amstelveen Heemraad het venijn in de staart. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. Na een 0-0 ruststand kwam Buitenveldert snel in de tweede helft op een 0-1 voorsprong door een goal van Wilner Leijgraaff en probeerde de voorsprong over de streep te trekken. Dat idee strandde in de 83e minuut, toen de bal op de stip ging na een handsbal in de 16 van een verdediger van Buitenveldert. Marc Groenland schoot Amstelveen op gelijke hoogte. Ver in blessuretijd maakte Ralph Groenteman de winnende voor Amstelveen.

De wedstrijd tussen Amstelveen Heemraad en Buitenveldert was de strijd om de tweede plek. Legmeervogels zal zeer waarschijnlijk kampioen worden en de andere clubs zijn in strijd voor een plek in de nacompetitie. Amstelveen, tweede in de stand met twee punten meer dan Buitenveldert, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. De eerste grote kans was aan de kant van Amstelveen als Boaz Blommestein de opkomende Tycho Spanjer bediend met een lange bal, Spanjer controleert goed en geeft voor waar Jesper van Eijk zijn hoofd nog tegen aan kan zetten. Met een katachtige reactie weet Ruben Geervliet de bal over de lat te tikken. Ook de tweede grote kans van de wedstrijd was voor Amstelveen als in de 20e minuut Delano Paskald de bal in de 16 brengt en Jesper van Eijk de bal doorkopt en weer was een redding van Geervliet noodzakelijk om een goal te voorkomen. Voor de rest was het veel strijd op het middenveld en meer kansen deden zich niet voor. 0-0  bij rust.

Twee minuten na rust kwam Buitenveldert op voorsprong. Een lange bal van Ruben Geervliet wordt doorgekopt door Wilner Leijgraaff op Schadrac Leijgraaff, maar zijn inzet wordt nog gestopt door Giovanni Santangelo, maar uit de rebound schiet Wilner Leijgraaff de 0-1 binnen. Lang bleef de tweede helft door kabbelen met aan beide kanten geen kansen op een goal., maar met nog krap een kwartier te spelen ging Ralph Groenteman er vandoor en kon alleen op Ruben Geervliet af. Mert Essiz kon Groenteman niet anders stoppen door hem onderuit te halen. Tot verbazing van vele kreeg Essiz slechts geel, want Groenteman was een doorgebroken speler. Maar scheidsrechter Vincent Kool besloot Essiz te laten staan. De vrije trap van Marc Groenland, een kleine 17 meter van de goal, werd weer goed gepareerd door Ruben Geervliet. Zeven minuten voor tijd ging de bal op de stip als Max Flipse onderuit wordt getrokken door Bas van der Linde en scheidsrechter Kool wees gedecideerd naar de stip. Marc Groenland meldde zich en schoot snoeihard de strafschop achter Geervliet en bracht Amstelveen op gelijke hoogte met Buitenveldert. Twee minuten later had de ingevallen Liam Born de 2-1 op zijn schoen, maar hij zag zijn schot net naast gaan. In de 6e minuut van de blessuretijd viel de beslissing. Max Boonstoppel verlengde een uitgooi en bal kwam voor de voetbal van Ralph Groenteman die Ruben Geervliet ver voor zijn goal zag staan en de bal handig in het lege doel wist te prikken. Twee minuten later maakte Vincent Kool er een eind aan en heeft Amstelveen voorlopig de strijd om de 2e plaats gewonnen. 

Over twee weken gaat Amstelveen Heemraad op bezoek bij SDOB in Broek in Waterland en gaat Buitenveldert thuis de strijd aan met Marken.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!