Amstelveen Heemraad keihard onderuit tegen De Dijk

In een complete offday heeft Amstelveen zich een slechte dienst bewezen, want zij gingen in Amsterdam Noord met 6-1 de bietenbrug op. Binnen drie minuten kwam De Dijk al op voorsprong en halverwege de eerste helft scoorde De Dijk binnen vijf minuten drie goals, waardoor de wedstrijd gelijk gespeeld was. Voor rust bracht Michael Coster nog wel wat hoop in de Amstelveense harten door de vrije trap binnen te schieten, maar de laatste 10 minuten gooide De Dijk nog wat meer zout in de Amstelveense wonden en zette de teller op 6-1.

Amstelveen ging met een goed sportief gevoel naar De Dijk en wist dat bij winst de aansluiting gevonden zou worden met de top 5. Van dat goede gevoel bleef snel niets van over, want al na drie minuten bracht Xaverio Sankatsing De Dijk op een 1-0 voorsprong. Wat volgde was dramatisch aan de kant van Amstelveen. Veel balverlies, slordige passing en het vrij laten van de snelle spitsen van de Dijk en in de 20 minuut schoot Wilner Leijgraaff, die van links naar binnenkwam en ongehinderd de verre hoek vond. Giovanni Santangelo was volstrekt kansloos. Binnen de minuut tikte Leijgraaff de 3-0 binnen en drie minuten later krulde Saleheddiner Bernzizar een vrije trap op de paal en was Xaverio Sankasting er snel bij om de rebound binnen te werken. Met een 4-0, na 25 minuten voetbal, was de wedstrijd gespeeld en wat restte was een onmachtig Amstelveen en De Dijk die het wel prima vond. Voor rust schoot Michael Coster nog wel een vrije trap binnen en bracht de stand op 4-1, maar voor de rest geen wapenfeiten meer.

Na rust probeerde Amstelveen het wel, maar het bleef slecht. Geen automatisme meer, slordig voetbal. Zij waren geen schim met de ploeg van de week daarvoor. De Dijk besloot tien minuten voor tijd nog wat druk te gaan zetten om het doelgemiddelde wat te verbeteren en wisten nog twee keer te scoren. Een supersnelle aanval resulteerde in de 5-1 en een terecht gegeven strafschop werd bekwaam ingeschoten door Bas Bijvoet. Na 90 minuten vond de goed fluitende Angevaare het genoeg en maakte een eind aan de marteling van Amstelveen.

Volgende week kan Amstelveen revanche op zichtzelf nemen als het laagvlieger Kadoelen op bezoek krijgt en reist De Dijk af naar het Edamse EVC, de nummer twee in de competitie. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek