Amstelveen Heemraad maakt het zichzelf moeilijk op Marken

Op bezoek bij Marken maakte Amstelveen Heemraad het zichzelf zaterdagmiddag erg moeilijk. Zó moeilijk, dat het ver in blessuretijd zelfs nog de 1-1 van Dominic Zeeman moest incasseren.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Tim Engeln onderschepte knap de bal, ging op avontuur en stuurde Ralph Groenteman op pad. Groenteman haalde de achterlijn en probeerde de opkomende Jesper van Eijk te bereiken. Via de verdediging van Marken kwam de bal in de voeten van Zakaria Madrane en de 0-1 was een feit. Amstelveen was de eerste helft voornamelijk aan de bal en kreeg wat kansen, maar een kopbal van Max Boonstoppel ging via-via over en een inzet van Jaïr Cruden werd goed gepareerd door Jonathan Waterberg, de keeper van Marken. Vlak voor rust had het 0-2 moeten zijn, toen Jaïr Cruden de bal goed mee kreeg van Tycho Spanjer en Jesper van Eijk vond, vlak voor de goal van Marken. Van Eijk verzuimde om binnen te schieten, maar raakte de paal. Gelijk daarna kwam Marken er voor het eerst echt goed uit, maar Giovanni Santangelo was twee keer goed bij de les. Met een 0-1 stand ging de rust in.

Met de aftrap van de tweede helft was Marken gelijk gevaarlijk. Van achteren werd de bal lang gespeeld op de weg gesprinte Bart Schipper, maar zijn inzet ging naast. Kort daarop kwam een vrije trap van Zakaria Madrane op het hoofd van Ralph Groenteman, maar hij had niet in de gaten dat hij helemaal vrij stond en hij kopte zo in de handen van Jonathan Waterberg. Na 64 minuten werd het voor even de show van Waterberg. 

Uitblinker aan Amstelveen-kant, Max Boonstoppel, kopte een corner van Zakaria Madrane goed tussen de palen, maar Waterberg ging gestrekt en tikte de bal tot een corner. De daaropvolgende corner kwam bij Jordy Coenraad terecht en zijn geplaatste bal ging richting kruising, maar weer voorkwam Waterberg met een geweldige redding de 0-2. Een minuut later voorkwam hij de 0-2 door een inzet van Jaïr Cruden te keren. Een kwartier voor het eind kwam een vrije trap van Mark Groenland via het hoofd van Max Boonstoppel bij Ralph Groenteman terecht, maar zijn inzet werd weer kundig door Waterberg gekeerd. 

Marken probeerde er een slotoffensief uit te gooien en Amstelveen was tevreden met de 0-1. Maar ver in blessuretijd ging het mis bij Amstelveen. Amstelveen verloor de bal op de helft van Marken en Arno Boes draaide zich vrij en speelde Luke de Waard aan die zo maar kon doorlopen, en het overzicht hield. Dominic Zeeman liep, geheel vrijgelaten goed mee en kon zomaar de gelijkmaker binnen tikken. Toch kon Amstelveen alsnog de overwinning binnenslepen, toen Ralph Groenteman weer Jonathan Waterberg op zijn weg vond. Kort daarop was het dan klaar en werd het gelijkspel bij Marken gezien als pure winst en droop Amstelveen af met de wetenschap dat zij twee punten hadden verspeeld.

Amstelveen heeft een zwaar programma voor de boeg. Eerst komt DWS op bezoek, de week daarop de derby bij AMVJ en daarna de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. Marken gaat zaterdag op bezoek bij Hoofddorp. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)