Amstelveen Heemraad met lege handen naar huis

Amstelveen is er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten in IJmuiden. Na twee keer 45 minuten voetbal stond het scorebord op 2-0 in het voordeel van Stormvogels en, ondanks een goede wedstrijd van Amstelveen, was een nederlaag een feit. Bij rust was de wedstrijd nog in evenwicht, maar daar had Giovanni Santangelo met twee geweldige reddingen een grote rol in. Na rust benutte Bastiaan Scholten, halverwege tweede 2e helft, een wat gemakkelijk gegeven strafschop en maakte Milan van Essen, ver in blessuretijd, de 2-0 en besliste de wedstrijd.

Amstelveen Heemraad speelde in juni nog voor de nacompetitie tegen Stormvogels en ging er toen kansloos af met 4-0. Zaterdag had de ploeg de opdracht beter uit de startblokken te komen, want in de vorige wedstrijd was de eerste aanval van Stormvogels gelijk raak en liep Amstelveen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Het eerste kwartier was nog wel voor Stormvogels en na een aardige actie van Jan Koridon kwam de bal bij Bastiaan Scholten, maar zijn inzet werd geweldig gepakt door Giovanni Santangelo. Daarna ontspon zich een aardige wedstrijd waar fysieke duels niet werden geschuwd. Tien minuten voor rust kreeg Stormvogels dé kans op 1-0, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een overtreding De vele protesten aan Amstelveen kant mochten niet baten en Milan van Essen mocht aanleggen. Hij vond zijn meerdere in Giovanni Santangelo, want hij stopte de wat zwak ingeschoten strafschop en behoedde zijn team voor de tweede keer aan een achterstand. Vier minuten later had de bal op de stip gemoeten, toen Marc Groenland naar de grond werd getrokken. De scheidsrechter wuifde de protesten weg en met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust werd de wedstrijd nog fysieker en beide partijen wilden voor de winst gaan. Zonder grote kansen aan beide kanten werd het de slag op het middenveld. Na driekwart wedstrijd kreeg Stormvogels weer een strafschop. In een scrimmage met vier spelers ging Auoun Koridon tegen de grond en de bal ging op de stip. Bastiaan Scholten deed wat hij moest doen en zette Stormvogels op een 1-0 voorsprong. Daarna werd de wedstrijd wat grimmig, met een negatieve hoofdrol van wat toeschouwers. Amstelveen putte daar wel moraal uit en ging op zoek naar de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd en de gelijkmaker lag er ook bijna in als niet teen op de lijn in de weg stond voor de 1-1. Dat ver in blessuretijd Milan van Essen de 2-0 binnenschoot was louter voor de statistieken.

Amstelveen Heemraad krijgt in de laatste wedstrijd van het seizoen Wartburgia op bezoek en Stormvogels reist af naar Amstelveen voor de wedstrijd tegen RODA ’23. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek