Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad nog zoekende in oefenduels

Amstelveen Heemraad nog zoekende in oefenduels

Amstelveen is nu drie weken onderweg in het seizoen 2021-2022. Na twee rare seizoenen op rij nieuwe ronde nieuwe kansen. In 2020 kwam de coronastop eigenlijk wel goed uit, want het team zat toen een beetje op een dood spoor. Amstelveen verloor de laatste 4 wedstrijden en op zaterdag 7 maart 2020 kregen zij thuis met 0-5, klop van JOS/Watergraafsmeer. Daarna was het de pandemie die alles op slot gooide.

Vorig seizoen kwam het Amstelveen minder goed uit, want het team van Edwin van Maas en Norbert Alblas was het seizoen goed gestart. Met 9 uit 4 stond Amstelveen gedeeld tweede. De 8-0 tegen RODA ’23 was het hoogtepunt én gelijk het slotakkoord. Weer maakte Covid-19 een eind aan de competitie. Maar inmiddels zijn de voorbereidingen op 2021/2022 in volle gang.

Amstelveen opende vorige week in en tegen Hoofddorp. De zaterdag vierdeklasser was op oorlogssterkte en Amstelveen, uitkomend in de 3e klasse B zaterdag, miste nogal wat belangrijke spelers. Bij rust was het 2-1 voor Hoofddorp en na 90 minuten stond er 4-1 op het scorebord.  De eerste wedstrijd gaf aanknopingspunten en bevestigingen.

Afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen zaterdag vierdeklasser Schoten, de eerste wedstrijd in de poule voor de Midwest Cup. Met keeper Giovanni Santangelo en spelverdeler Zakaria Madrane er weer bij, begon Amstelveen buitengewoon voortvarend.

Mooie combinaties, flitsend spel en snel veel doelpunten. Het begon in de 3e minuut toen Zakaria Madrane, Jaïr Cruden, Robert Lesmeister en als afmaker Toby Correia de verdediging van Schoten zoek speelden. Na 11 minuten stond het 3-0. Toby Correia hield het overzicht en gaf Pieter Maarse de gelegenheid prachtig de 2-0 binnen te schieten en Robert Lesmeister was attent toen de keeper van Schoten de inzet van Toby Correia pareerde, maar niet goed wist weg te werken. Het leek een grote score te gaan worden.

Maar niets was minder waar. Uit het niets was alles weg. Weg waren de mooie combinaties, weg was het flitsende spel en weg bleven de goals. Er waren wel wat momenten, een afgekeurde goal, niet te missen kansen die gemist werden, maar duidelijk blijkt dat er verder geschaafd moet gaan worden. Schoten deed nog wat terug, na driekwart wedstrijd, door een slippertje achterin bij Amstelveen te verzilveren.

Met de uiteindelijke 3-1 stand was Schoten best tevreden en bij Amstelveen  de wetenschap dat er nog vijf wedstrijden op het programma staat tot aan de start van de competitie, op 25 september in Amstelveen tegen VVA/Spartaan. De eerstvolgende wedstrijd is a.s. zaterdag tegen Zandvoort, gespeeld op de velden van Vogelenzang.

 

Tekst: Helmar Vercasman

Foto: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)