Amstelveen Heemraad pakt in blessuretijd de volle buit

In een enerverende derby heeft Amstelveen Heemraad in de slotfase orde op zaken gesteld en met een 3-1 RKAVIC terug naar huis gestuurd. Bij rust was het 1-1 door een goal van Thomas Mabrahtu, die met een vrije RKAVIC op voorsprong zette, maar Ralph Groenteman bracht de partijen weer in evenwicht door een strafschop binnen te schieten. Na rust was het Patrick Alblas die Amstelveen op de been hield met een paar mooie reddingen en in blessuretijd was het Ralph Groeteman die met een mooie actie de 2-1 binnenschoot en vier minuten later maakte Mourad Aitja aan alle illusies van RKVIC een eind en bracht de eindstand van 3-1 op de borden.

Amstelveen Heemraad doet heel aardig mee in Zaterdag 3b, maar wist dat het geen gelopen koers was tegen het in de onderste regionen verkerende RKAVIC. De club verkeert bestuurlijk in zwaar weer en de prestaties van de Wooter Academy, die onder de naam van RKAVIC speelt, zijn wisselvallig. Onverwachte overwinningen staan tegenover onnodige nederlagen. RKAVIC is in 2023 nog steeds zonder overwinning (1 punt uit vier wedstrijden). Zij hebben genoeg kwaliteit in het team, maar het moet er maar net uitkomen. De eerste helft ging in grote lijnen gelijk op en het was RKAVIC die op voorsprong kwam. Na een overtreding, net buiten de 16, kreeg RKAVIC een vrije trap en deze werd bloedzuiver ingeschoten door Thomas Mabrahtu. Patrick Alblas was volstrekt kansloos. Na een half uur spelen was het weer gelijk. Ralph Groenteman werd onderuit gelopen en de bal ging op de stip. Twee minuten daarvoor was er hands gemaakt in de 16 van RKAVIC, maar de goed leidende Niels Bos had door een mêlee van spelers geen zicht op die situatie. Maar nu was de overtreding duidelijk en Ralph Groenteman schoot de strafschop onberispelijk binnen. Met 1-1 werd de rust bereikt.

Na rust eenzelfde beeld. Het voetbal was op het middenveld en de organisatie van Amstelveen stond als een huis. En als RKAVIC er dan toch doorkwam, was daar altijd Patrick Alblas die, op de vrije trap na, zijn doel verder schoon hield. De ontlading kwam in de blessuretijd. Ralph Groeteman werd op randje buitenspel aangespeeld en zette Rafael Uiterloo op het verkeerde been en schoot perfect in de korte hoek binnen. Viotey Jackson was kansloos. RKAVIC ging heel opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg snel de deksel op de neus toen Mourad Aitja aan alle onzekerheid een eind maakte en de wedstrijd besliste met een streep in de kruising. Amstelveen blijft bovenin meedoen en RKAVIC is ondertussen gezakt onder het tweede streepje en moet alle zeilen bijzetten om niet weer een stapje lager te gaan.

Zaterdag gaat Amstelveen Heemraad op bezoek bij Real Sranang en wacht RKAVIC weer een derby als zij het op eigen veld gaan opnemen tegen RODA ’23. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!