Amstelveen Heemraad pakt weer de punten

Amstelveen Heemraad blijft punten verzamelen. Bij De Meer werd met 3-2 gewonnen, door doelpunten van Jaïr Cruden en Robert Lesmeister voor rust en de snelle goal in de tweede helft van Marc Groenland. De Meer deed nog wel wat terug, maar verder dan de doelpunten van Jonas de Vilas Boas en Jorrit Blaas kwam de ploeg van Hans Verhoogt niet.

Vooraf waren de belangen duidelijk. De Meer was al zo goed als zeker van de nacompetitie om in de derde klasse te blijven. Heel houden en niet tegen kaarten aanlopen is het belangrijkste, maar daarnaast is elke overwinning een boost voor die nacompetitie. Amstelveen staat bovenaan in de derde periode en is op jacht naar die plek in de nacompetitie om richting tweede klasse te kijken.

De wedstrijd startte van beide kanten wat afwachtend. Amstelveen had het meeste balbezit en wist wat kansjes af te dwingen. De grootste kans was er voor De Meer. Bastian Tabak verscheen ineens voor Giovanni Santangelo, maar schoot net naast. Halverwege de eerste helft lag de 0-1 achter Ruben Wismeijer. Een strakke pass op Marc Groenland werd perfect aangenomen en zette Jaïr Cruden alleen voor de keeper en hij rondde goed af. Tien minuten later werd Jaïr Cruden op rechts weggestuurd en hij bediende Robert Lesmeister en die deed wat hij zo vaak doet, scoren. Met een 0-2 voorsprong ging Amstelveen op jacht om het doelsaldo wat bij te spijkeren. Maar niets was minder waar. Veel kansen gingen er niet in en dan zal je altijd zien in het voetbal: scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel en dat gebeurde. Jonas de Vilas Boas wist ineens een gaatje in de verdediging van Amstelveen te vinden en schoot vlak voor rust de 1-2 binnen.

Vlak na rust de 1-3. Zakaria Madrane mocht halverwege de helft van De Meer een vrije trap nemen en hij legde de bal op het hoofd van de goed ingelopen Marc Groenland en die klopte Ruben Wismeijer met een bekeken kopbal. Toch wist De Meer weer terug te komen toen Jorrit Blaas uit een corner zo kon binnenkoppen. De Meer ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar gaf daardoor ruimte weg achterin. De snelle aanvallers van Amstelveen hadden alle ruimte, tijd en mogelijkheden, maar de bal ging er niet in. Zakaria Madrane was nog het dichtste bij de goal toen een vrije trap onderkant lat het veld weer in stuiterde. De laatste 5 minuten was het hier en daar wat chaotisch in beide strasfschopgebieden, maar de 2-3 werd door Amstelveen over de streep getrokken.

Amstelveen Heemraad krijgt volgende week Wartburgia op bezoek. Een cruciale wedstrijd voor Amstelveen voor de derde periode. Wartburgia staat in de derde periode een puntje achter op Amstelveen, maar zij zijn al geplaatst voor de nacompetitie, want zij nemen, in ieder geval, de periode over van kampioen Buitenboys. De Meer gaat naar AH ’78 in Huizen. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Archieffoto: Hans van Beek