Amstelveen Heemraad pakt weer een driepunter

Je hebt zo van die clubs; HBOK, Opperdoes, zijn van die voorbeelden. Maar ook SDOB past prima in dat plaatje. Clubs, gevestigd in een pittoresk plaatsje met de plaatselijke voetbalclub. Ergens in de middle of nowhere, een accommodatie die klein, maar gezellig is en een grasveld als hoofdveld met de kleinste afmetingen. SDOB komt uit in Broek in Waterland en het veld en clubgebouw ligt net achter de monumentale stadskern. En zie hier het decor van de wedstrijd tussen SDOB en Amstelveen Heemraad.

Beide ploegen zijn op jacht naar de nacompetitie voor promotie. Legmeervogels gaat kampioen worden en voor drie teams is er het toetje een plek in de nacompetitie. Amstelveen Heemraad staat op een tweede plaats en SDOB twee plaatsen daaronder op een vierde plaats, zeven punten achter Amstelveen, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning zet weer een goede stap verder.

Voorsprong

Op een vochtig en wat drassig veld kwam de wedstrijd langzaam op gang. Na vier minuten werd duidelijk dat de grens van SDOB er zin in had om regelmatig te vlaggen. Een pass in de 4e minuut van Tycho Spanjer op Amir el Hadji werd afgefloten door het vlaggen van de grens, maar de beelden laten zien niet terecht. De eerste grote kans was voor Amstelveen, als een aanval via Zakaria Madrane wordt opgezet en de opening vindt op de opgekomen Tycho Spanjer, die de 16 inloopt en verwoestend uithaalt in de korte hoek. Sam Schouten wist zijn inzet te pareren. Na achttien minuten kwam Amstelveen op voorsprong als Max Flipse met een geweldige pass Amir el Hadji op pad stuurt. El Hadji bleef kalm, omspeelde de uitgekomen Sam Schouten en tikte de 0-1 binnen. Daarna bleven beide ploegen voetballen en op zoek naar een goal. De grootste kans was voor Dwayne Wondel als hij een voorzet van Zakaria Madrane voor zijn voeten krijgt, maar Sam Schouten op zijn weg vindt. Kort daarop een grote kans voor SDOB op de gelijkmaker als Kasper Bond een vrije trap snel neemt en Thijs Jesse vindt. Die neemt de bal zo op zijn schoen en Giovanni Santangelo moet gestrekt naar de lat om nog corner te tikken. Met 0-1 ging de rust in.

Alle kanten

Na rust een wat energieker SDOB en zij kregen geloof in een resultaat. Dat resultaat moest komen uit, in ieder geval een goal, en die kwam ook, na bijna een kwartier voetballen in de tweede helft. Roy Haars zag Nanni Ayensu helemaal vrij staan en zijn pass wat op maat. De controle van Ayensu was goed en hij prikte de bal zo onderkant lat. Giovanni Santangelo was kansloos op de inzet. Lang kon SDOB niet genieten van de gelijkmaker, want twee minuten later kwam Amstelveen weer op voorsprong. Marc Groenland vond Tycho Spanjer, die twee verdediger van SDOB wegzette en Amir el Hadji op snelheid wegstuurde. El Hadji gaf een goede voorzet op Jaïr Cruden, die de bal controleerde en Sam Schouten kansloos liet. De wedstrijd kon nog alle kanten op als beide ploegen wat kansjes hier en daar krijgen. Met nog een kwartier te voetballen moest Giovanni Santangelo als zijn kwaliteiten inzetten op een vlammend schot van Nanni Ayensu onschadelijk te maken. Aan de andere kant wist Sam Schouten een vrije trap van Marc Groenland onschadelijk te maken. Na wat blessuretijd floot de zeer goed fluitende arbiter Overtoom af en had Amstelveen weer een driepunter gescoord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 3b

Tekst: Helmer Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)