Amstelveen Heemraad pas in het laatste kwartier langs TOB

Amstelveen Heemraad heeft zijn aanhang lang in spanning gehouden, maar kon in het laatste kwartier toch de overwinning naar zich toe trekken. Al na 18 seconden kwam Amstelveen op voorsprong als Max Boonstoppel de bal voor zijn voeten krijgt en keeper Giorgio Kuiper volstrekt kansloos laat met zijn lage schuiver. Maar Amstelveen verspeelde kort voor rust, binnen drie minuten, de voorsprong en zo ging TOB met een 1-2 voorsprong de rust in. Eerst strafte Jaouad el Ghazaoui een slippertje van de verdediging van Amstelveen af en kort daarop schoot Joel Boateng een strafschop hard en zuiver binnen. In de tweede helft een beter Amstelveen en in het laatste kwartier van de wedstrijd draaide Amstelveen binnen vijf minuten de wedstrijd helemaal om als eerst Ralph Groenteman de gelijkmaker binnen kon koppen, Marc Groenland de 3-2 binnenschoot en Dwayne Wondel de 4-2 kon maken. 

De wedstrijd was slechts 18 seconden oud als vanaf de aftrap de bal via-via bij de geheel vrijstaande Max Boontoppel kwam en die kon redelijk simpel de 1-0 kon maken. Daarna ging Amstelveen op zoek naar de 2-0, maar echt ver kwamen zij niet. De verdediging van TOB, onder leiding van aanvoerder Nick Koch, had de boel redelijk onder controle. Na een kwartier was het TOB dat de aanval zocht en met vier corners op rij aardig gevaar stichtte voor Giovanni Santangelo. Goals leverden deze acties niet op. Na ruim een half uur spelen een grote kans voor Amstelveen op de 2-0 als Zakaria Madrane de bal verovert van Ali Belkasmi en zijn voorzet was redelijk op maat op de vrijstaande Dwayne Wondel, maar zijn diagonaal ingekopte bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 37e minuut kwam TOB op gelijke hoogte. Joel Boateng draait goed weg en geeft de bal in de diepte mee aan Moamar Heerenveen, die randje buitenspel staat. Hij haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd nog onderschept door de verdediging van Amstelveen. Het wegwerken gaat niet goed, zodat Karim Abay kan inschieten. Giovanni Santangelo kan zijn inzet nog keren, maar de rebound komt voor de voeten van Jaouad el Ghazouri en die schiet snoeihard vanaf vijf meter binnen. Twee minuten later gaat de bal op de stip als Zakaria Madrane de bal verspeelt aan Joel Boateng en hem in de 16 onderuit haalt. Boateng gaat zelf achter de bal en schiet loepzuiver binnen. Met een 1-2 voorsprong ging TOB de rust in.

Na rust een ander Amstelveen. Beter in balbezit, de passes kwamen wat beter aan en TOB liep snel achter de feiten aan. Maar de 1-2 voorsprong werd gekoesterd door TOB en zij wilden deze stand wel heel graag over de streep trekken. Maar de gehavende ploeg van Remco van Twiller zag langzaam de pijp leeg raken en Amstelveen profiteerde daar volop van. Een aanval die begon bij Shaquille Djairin, meegegeven aan Dwayne Wondel op rechts en de voorzet met de juiste snelheid op de ingelopen Ralph Groenteman en Groenteman kopte prima binnen. Amstelveen en TOB weer op gelijke hoogte. Dat duurde niet lang. Een minuut later kon Jesper van Eijk Amstelveen op voorsprong zetten, maar zijn inzet ging van dichtbij hoog over. Maar een minuut later wel de 3-2 als Delano Paskald een vrije trap snel en kort neemt op Marc Groenland en het schot van Groenland werd van richting veranderd door Jamie de Geir en liet Giorgio Kuiper kansloos. Drie minuten later de beslissing als Boaz Blommestein een kopduel wint en Ralph Groenteman lanceert, zijn inzet wordt nog gekeerd door Kuiper, maar de bal valt zo voor de voeten van Dwayne Wondel en die schiet de 4-2 binnen in de lege goal. Een paar minuten later maakte de goed fluitende Rik Bol er een eind aan. Door de overwinning blijft Amstelveen bovenin meedraaien voor de prijzen en mag TOB zich langzamerhand gaan opmaken voor de nacompetitie. De achterstand op plek 8 is inmiddels opgelopen tot 13 punten en met nog 6 wedstrijden te gaan lijkt die afstand niet meer te overbruggen.

Zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij hekkensluiter Weesp en mag TOB het thuis proberen tegen Marken, dat één plaats hoger staat dan TOB, maar wel met zeven punten meer.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)