Amstelveen Heemraad slaat toe in de tweede helft

In de tweede wedstrijd van deze competitie liep Amstelveen Heemraad al tegen een nederlaag aan, toen Hoofddorp met 4-3 wist te winnen. Voor Amstelveen reden voor een revanche en die kwam er. Al nam Amstelveen er wel de tijd voor, want met rust stond het nog 0-0. Na rust kwam Amstelveen op dreef en werd Hoofddorp met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Binnen twee minuten had Amstelveen al een strafschop moeten hebben, als Amir el Hadji de bal in de loop mee krijgt en ongenadig onderuit wordt gehaald in de zestien van Hoofddorp. Tot verbazing van iedereen geeft scheidsrechter Mohamed Ezanagui een corner plaats van een strafschop. Vijf minuten later wordt Amstelveen weer een strafschop ontnomen als Max Flipse opent op Dwayne Wondel die een duw in de rug krijgt van Robert Feije en daardoor niet bij de bal kon. De rest van de eerste helft was veel balbezit voor Amstelveen, maar geen kansen op de 1-0. Met 0-0 ging de rust in. 

Na rust een heel ander beeld en na drie minuten de 1-0 als Max Flipse de bal net over Robert Freije de zestien in schiet en Dwayne Wondel de bal controleert, Freije zoekt speelt en strak binnenschiet. Heel Hoofddorp in protest, want Wondel zou de bal met de hand hebben gespeeld. Scheidsrechter Ezanagui wilde er niets van weten en Amstelveen staat op een 1-0 voorsprong. Een minuut later lag de 2-0 al binnen. Max Flipse onderschept en via Zakaria Madrane komt de bal bij Jaïr Cruden, die op weg kon naar de goal van Hoofddorp. Met het ontwijken van een striemende tackle brengt Cruden de bal bij Amir el Hadji en die schiet beheerst de 2-0 binnen. Tien minuten later controleert Marc Groenland de bal perfect en zijn pass op Dwayne Wondel was weer op maat. In een één tegen één duel was het Robert Freije Wondel de baas, maar toch kon Wondel de bal in de voeten spelen van Jaïr Cruden, maar die stuitte op de alert keepende Kromhout. Met nog ruim een kwartier te voetballen kwam de ingevallen Roemello Rustenberg in balbezit en hij draaide open en zag Ralph Groenteman helemaal vrijstaan en zijn pass was prima. Groenteman schoot beheers in, maar zijn schot belande op de paal. Zes minuten later toch de verdiende goal. Roemello Rustenberg zette snel druk op Robert Feije en die verspeelt de bal, zo in de voeten van Jaïr Cruden die op weg mag naar Rick Kleinhout. Cruden is niet zelfzuchtig en legde opzij op de meegelopen Ralph Groenteman en die had een vrije goal voor zich en schoof de 3-0 binnen.

Drie minuten voor tijd zette Roemello Rustenberg de stand op 4-0 als hij wordt ingespeeld door Ralph Groenteman, Mael Munster op het verkeerde been zet en beheerst de vrije hoek weet de vinden. Met het in gaan van de blessuretijd was het Lucas Tully die Ralph Groenteman in stelling brengt. Groenteman omspeelt Mael Munster en zijn voorzet wordt door Robert Feije zo zijn eigen goal ingeschoten, net voor de geheel vrijstaande Jaïr Cruden. Ver in blessuretijd is het slotakkoord is voor Robbert Rooth. Hij onderschept een kopbal, controleert goed en zijn geplaatste schot gaat zo achter Giovanni Santangelo en Hoofddorp had zijn eretreffer. Scheidsrechter Ezanagui vond het welletjes en liet ook niet meer aftrappen. Met 5-1 had Amstelveen zijn revanche en doet volop mee om de prijzen. Hoofddorp daarentegen moet alle zeilen bijzetten om niet terug te keren naar de 4e klasse.

Volgende week komt Marken naar Amstelveen, ook hier zullen revanche gevoelens hoogtij vieren na de onnodige 1-1 op Marken en krijgt Hoofddorp met Buitenveldert een tegenstander in vorm op bezoek.

Verslag: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)