Amstelveen Heemraad sluit 2022 af met een overwinning op Wartburgia

Amstelveen heeft de thuiswedstrijd tegen Wartburgia met 3-2 gewonnen. Bij rust stond het 2-1 voor de thuisploeg. Ibrahim Uwamahoro strafte een slechte uittrap van Bob van Dijk af en zette Amstelveen al na vier minuten op een 1-0 voorsprong. Wartburgia frommelde een corner binnen via het been van Tom Remijn, maar kort daarna zette Boaz Blommestein Amstelveen weer op voorsprong door een corner van Zakaria Madrane binnen te koppen. Na driekwart wedstrijd deed Melvin Akkerman een “Koopmeinersje” door een vrije trap snel te nemen en Gijs Oostermeijer alleen voor Patrick Alblas te zetten en de 2-2 binnenschoot. Patrick Alblas verving Giovanni Santangelo die de rest van het seizoen is uitgeschakeld door een ernstige knieblessure. Tien minuten voor tijd besliste Damiën Altyzer de wedstrijd door een voorzet van Shaquille Djairin binnen te schieten.

Amstelveen is toe aan de winterstop, want de afgelopen weken vielen een aantal spelers af door blessure en ook de wedstrijd tegen Wartburgia leverde weer wat nieuwe patiënten aan. De wedstrijd tegen Wartburgia werd het sluitstuk van het kalenderjaar 2022 en het werd een aardige wedstrijd met veel strijd. De wedstrijd ging ook gelijk los als Bob van Dijk uit uittrap volledig verkeerd raakt en bal zo in de voeten van Ibrahim Uwamahoro speelt en die had alle tijd om aan te leggen en via een been van Menno Bosch verdween de bal achter van Dijk en stond Amstelveen op een 1-0 voorsprong. Negen minuten later stond het weer gelijk als een inwaaiende corner van Mark Zwagerman werd binnen gewerkt door Tom Remijn. Amstelveen ging weer op zoek naar de voorsprong en was via Ralph Groenteman heel dichtbij. Via een snelle omschakeling kwam de bal bij Groenteman die met een mooie actie kon aanleggen, maar hij zag zijn inzet tot corner getikt door van Dijk. Zakaria Madrane slingerde de corner voor de goal en Boaz Blommesteijn tornde boven iedereen uit en kopte de 2-1 binnen. Daarna ontspon zich een aardig duel, die grotendeels op het middenveld werd uitgevochten. Vlak voor rust moest Patrick Alblas nog gestrekt naar de hoek om de 2-2 te voorkomen.

Na rust een iets beter Wartburgia, maar Amstelveen hield de controle. Gaf weinig weg, maar moest wel alert zijn op de snelle omschakelingen van de ploeg uit Amsterdam Oost. In de 65e minuut kwam Wartburgia op gelijke hoogte met Amstelveen als Melvin Akkerman achter de bal staat voor het nemen van een vrije trap en plotseling Gijs Oostermeijer helemaal vrij ziet staan op randje 16 van Amstelveen. Met een snelle voetbeweging schoof Akkerman de bal naar Oostermeijer en die rondde aardig af. Wartburgia ook bloed en ging op jacht naar de 2-3. Die viel niet, maar wel de 3-2. Zo’n tien minuten voor tijd onderbrak Shaquille Djairin een aantal van Wartburgia en wist Damiën Altyzer te bereiken die niet aarzelde ene de bal perfect raakte en diagonaal Bob van Dijk wist te passeren. Het slotoffensief van Wartburgia, op zoek naar de gelijkmaker, werd nog ingezet en Patrick Alblas moest nog ingrijpen door een fenomenale redding. Amstelveen trok de overwinning over de streep en gaat met 19 uit 11 en een gedeelde vierde plaats de winterstop in.

Voor Amstelveen Heemraad is er nu tijd om alle blessures en pijntjes en andere ongemakken te laten genezen en zal op 6 weken de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst, United/DAVO. Wartburgia gaat op bezoek bij SCPB’22.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek