Amstelveen Heemraad sluit het seizoen waardig af

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Amstelveen Heemraad flink huisgehouden in Haarlem. United/DAVO werd met 9-1 verslagen. Grote man aan de kant van Amstelveen was Ralph Groenteman. Binnen 9 minuten had hij zijn hattrick. Hij maakte ook nog een vierde en Jesper van Eijk deed weinig aan hem onder door zelf drie keer te scoren en een perfecte assist af te leveren. Robin Tromp schoot in zijn afscheidswedstrijd een strafschop binnen en Roemello Rustenberg was succesvol. Bij rust stond het 0-5.

Onder ideale omstandigheden kon het seizoen 2022-2023 worden afgesloten door United/DAVO en Amstelveen Heemraad. Voor beide niets meer op het spel en onder mooie weersomstandigheden werd er afgetrapt. Negen minuten later stond het 0-3 en het was drie keer Ralph Groenteman die drie keer perfect wist af te ronden. Daarna was het even rustig. United/DAVO kreeg wat meer balbezit, maar Amstelveen had niets te vrezen. De laatste 10 minuten van de eerste helft gaf Amstelveen een beetje gas en Dat resulteerde in twee goals. Damiën Atyzer kwam goed op over rechts, zijn pass op Mourad Aitja was op maat en die gaf Jesper van Eijk de perfecte voorzet en de 0-4 was binnen. Vlak voor rust kopte Jesper van Eijk strak de 0-5 binnen.

De eerste tien minuten van de tweede helft was Amstelveen even niet bij de les en Santino Nelissen schoot zomaar de 1-5 binnen. Drie minuten later was het verschil weer vijf. Jesper van Eijk werd weggestuurd en kwam alleen voor Antonio Geerlings, maar zag Ralph Groenteman links meelopen. Zijn pass was precies in de voeten van Groenteman en zijn 4e was goed voor de 6e van Amstelveen. Na ruim driekwart wedstrijd krulde Ralph Groenteman de bal richting Geerlings en Roemello Rustenberg tikte de bal op tijd aan en de 1-7 stond op het scorebord. Twaalf minuten voor tijd ging de bal op de stip en de afscheid nemende Robin Tromp verzilverde deze. Hij mocht gelijk naar de kant waar hij in het zonnetje werd gezet. Drie minuten voor tijd maakte Jesper van Eijk nog de 1-9.

Voor beide ploegen zit het seizoen erop. Amstelveen Heemraad begon de eerste 18 wedstrijden heel goed, maar daarna kwam de klad er een beetje in. De 9-1 overwinning zal wel weer genoeg kracht geven voor het volgende seizoen. Voor United/DAVO was al heel snel duidelijk dat degradatie onontkoombaar was. In 2016 ware zijn naar de derde klasse gepromoveerd via de nacompetitie en nu dalen zij weer een klasse terug.

Verslag: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek