Amstelveen Heemraad snakt naar het einde van het seizoen

Met hier en daar wat commotie en hier en daar wat onzekerheden sleept Amstelveen zich naar het einde. Na 18 wedstrijden stond Amstelveen op een prima vierde plek en met zes verliespunten minder dan de nummer 5 was er ruim zicht op de nacompetitie. Maar daarna kwam de klad erin. Het begon met het onverwachte gelijke spel bij SCPB’22 en dat werd nog gezien als een incident. Maar daarna werden er zes wedstrijden op rij verloren en verdween de plek voor de nacompetitie als sneeuw voor de zon. Door de resultaten kwam zelf de dreiging voor de nacompetitie met de vierde klasse in zicht, maar dat is sinds vorige week van de baan.

De wedstrijd tegen Buitenveldert, dat nog wel zicht heeft op de nacompetitie, werd goed begonnen en na vier minuten kwam Amstelveen op voorsprong als Tycho Spanjer goed doorzet en het gaatje zag in de korte hoek. Dat zag ook Ruben Geervliet, maar hij kon de bal niet goed controleren en Jesper van Eijk was er snel bij om de rebound binnen te tikken. Vijf minuten later was het alweer gelijk als Boaz Blommestein een bal met de hand speelde en de zeer goed leidende Gert Keijl wees gedecideerd naar de stip. Bas Bijvoet zette Buitenveldert op gelijke hoogte. Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd met aan beide kanten wat kansen. Gescoord werd er in de blessuretijd van de eerste helft als Schadrac Leijgraaff vanaf links naar binnen trekt en de bal zo in de verste hoek schoof. Met een 1-2 stand ging de rust in.

Na rust probeerde Amstelveen van alles om weer op gelijke hoogte te komen, maar Buitenveldert had redelijk wijs de wedstrijd onder controle Na een uur voetballen bracht Finnian Broekhuizen Buitenveldert in veilige haven en schoot de 1-3 binnen. Toch was het slotakkoord voor Amstelveen als Ralph Groenteman eindelijk in stelling werd gebracht en de 2-3 binnentikte. Het slotoffensief van Amstelveen bracht niet het gewenste resultaat voor de thuisploeg en Buitenveldert nam de punten mee naar huis.

Door de onverwachte nederlaag van EDO bij IJmuiden is Buitenveldert nagenoeg zeker van de nacompetitie. Met drie punten voorsprong én een beter doelsaldo (+6) kan Buitenveldert het zeker stellen in de thuiswedstrijd van het reeds gedegradeerde Roda’23. Amstelveen kan het seizoen nog een beetje glans geven tegen de nummer laatst United/DAVO.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek