Amstelveen Heemraad snoeihard onderuit

Amstelveen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 1-4 te verliezen van VSV. Met de rust stonden beide ploegen nog gelijk door een goal van Justin Kooijman voor VSV en Jordy Coenraad voor Amstelveen. Na rust nam VSV afstand in het laatste kwart van de wedstrijd door drie keer te scoren. Aan de uitslag was niets af te dingen, want VSV was slimmer, feller en zeker doeltreffender.

Amstelveen was na de winterstop goed uit de startblokken gekomen met twee keer winst en kreeg VSV op bezoek. De eerste wedstrijd van dit seizoen was in Velserbroek en Amstelveen versloeg toen VSV, ver in blessuretijd. Nu was het de eerste wedstrijd van de terugronde en Amstelveen was goed gemutst. Het liep lekker, er werden goede resultaten geboekt en er was overtuiging. Van die overtuiging was tegen VSV niet veel over. Amstelveen begon goed in de wedstrijd en kreeg na twee minuten al een strafschop vanwege hands. Zakaria Madrane kwam achter de bal en Madrane schiet altijd raak. Al jarenlang. Alleen zaterdagmiddag niet. De bal ging naast en zeker niet net naast. Kort daarop had de bal weer op de stip moeten gaan als er weer hands wordt gemaakt. Nu werd de strafschop weggewuifd door de scheidsrechter en langzaam raakt Amstelveen de controle over de wedstrijd kwijt. Erger nog, na dertien spelen kwamen zij op achterstand als Jesse Kooijman een bal onderschept en Patrick Alblas kansloos laat in de verre hoek. Tien minuten later had Kooijman VSV op 0-2 moeten zetten, want de goal was leeg, maar zijn inzet was te onbesuisd en hij schoot snoeihard over. In het laatste deel van de eerste helft kwam Amstelveen weer iets meer in de wedstrijd en in blessuretijd kwam de ploeg uit Amstelveen op gelijke hoogte. Jordy Coenraad speelt Tycho Spanjer in en die legde prima klaar voor de meegelopen Coenraad en die schoot perfect binnen. Met deze 1-1 ging de rust in.

Na rust had Amstelveen op voorsprong moeten komen, maar Mario Veldt was niet te verslaan en pech was er ook. Ralph Groenteman kwam twee keer in stelling, maar wist niet te scoren. Met een actie versloeg hij Veldt, maar de paal stond de goal in de weg. Daarna was het Veldt die twee voorkwam dat Amstelveen op voorsprong kwam. Er knapte wat bij Amstelveen, want het voetbal vloeide weg en VSV kon heel makkelijk staande blijven. In de 68e minuut kreeg Jorian Vaasen de bal in zijn voeten, hij zag het gaatje en schoot perfect de bal in de kruising. Amstelveen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam niet. VSV was oppermachtig achterin en de counter bleek dodelijk. Justin Kunst wist twee keer de counter af te maken ne met een 1-4 overwinning ging VSV terug naar Velserbroek. Amstelveen Heemraad stond er bij en keek er na.

Volgende week kan Amstelveen Heemraad zich revancheren als de uitwedstrijd bij JOS Watergraafsmeer op het programma staat. VSV krijgt RODA ’23 op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek