Amstelveen Heemraad te sterk voor SCW

Wedstrijden tussen Amstelveen en SCW zijn altijd leuk, spannend en vol strijd. Ook zaterdag waren beide ploegen bereid om tot het gaatje te gaan. Dit seizoen werd de heenwedstrijd een prooi voor SCW en wonnen zij overtuigend met 2-0. Nu was het Amstelveen dat vanaf het begin het heft in handen nam en SCW onder druk zette. Voor rust wist Amstelveen dit te vertalen in een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jaïr Cruden en Toby Correia. Na rust bleef het lang 2-0, waardoor Amstelveen het spannend hield. In blessuretijd wist Ibrahim Uwamahora de stand naar 3-0 te tillen en een redelijk verhouding van het krachtverschil aan te tonen.

Vanaf het begin was het Amstelveen wat de klok sloeg en halverwege de eerste helft was het Jaïr Cruden die een te zachte pass van SCW wist te onderscheppen en Toby Correia strak inspeelde. Correia gaf de bal goed mee aan Cruden, die met buitenkant links Keby van den Dool wit te verschalken. Vier minuten later was het weer Jaïr Cruden die een zwakke pass onderschepte en nu zetten hij Correia alleen voor van den Dool en weer werd deze geklopt. Na nog geen half uur voetballen stond Amstelveen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Vlak voor rust verloor Amstelveen wel Michael Coster, die er, naar het liet aanzien, met een ernstige blessure er af moest.

Na rust gebeurde er eigenlijk heel weinig. Amstelveen hield de veldbezetting goed op orde en SCW was onmachtig om iets aan de stand te doen. Aan beide kanten waren er wat kleine kansjes, maar de slag werd geleverd op het middenveld en daar was Amstelveen superieur. Door de marge van twee goals bleef het nog wel spannend, maar daar maakte Ibrahim Uwamahora een eind aan door alleen op weg naar de goal van SCW te gaan en Keby van den Dool kansloos te laten op zijn inzet en de 3-0 binnen te schieten. Kort daarop floot de goed leidende Harvey Mac-Intosh voor het laatst en met de 3-0 konden beide partijen vrede mee hebben.

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij AH ’78 en krijg SCW JOS/Watergraafsmeer op visite.