Amstelveen Heemraad ten onder in Hoofddorp

De tweede competitiewedstrijd is in een deceptie geëindigd voor Amstelveen Heemraad. Na het onnodige gelijkspel tegen Ouderkerk moest er revanche worden genomen en Hoofddorp moest het slachtoffer worden. Niets is minder waar, want na ruim 90 minuten stond er 4-3 op het niet werkende scorebord en droop Amstelveen Heemraad met lege handen af. Bij Hoofddorp was Mitch Meulenbroek de matchwinnaar. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de overwinning 

Amstelveen Heemraad begon voortvarend aan de wedstrijd en had veel balbezit. Hoofddorp beperkte zich tot verdedigen en kwam niet in de buurt bij de goal van Amstelveen. Na een kwartier de eerste echte kans, maar het vizier van Ralph Groenteman stond niet op scherp.  Kort daarop had Shaquille Djairin een grote kans, maar in plaats van te schieten wilde hij de bal aannemen en dat was te veel in de overvolle zestien van Hoofddorp. Ralph Groenteman schoot uit de daaropvolgende corner rakelings over. Daarna zocht Hoofddorp wat meer de aanval en dat leidde na een half uur tot de 1-0 voorsprong. Hoofddorp kreeg halverwege de helft van Amstelveen een vrije trap en terwijl de scheidsrechter nog stond te praten met Jaïr Cruden, werd deze vrije trap al genomen. Hierdoor stond Aziz Erlkan helemaal vrij en kon probleemloos inkoppen. Protesteren hielp niets en de 1-0 bleef staan. Daarna kabbelde de wedstrijd naar de rust toe, zonder noemenswaardige kansen.

Gelijk na rust kwam de net ingevallen Max Boonstoppel maar 5 centimeter te kort om de voorzet van Ralph Groenteman binnen te glijden en daarmee Amstelveen op gelijke hoogte te brengen. Aan de andere kant was Martijn Tjon-a Njoek bijdehand genoeg om Hoofddorp op 2-0 te zetten. Een supersnelle counter van Hoofddorp bracht Tjon-a Njoek in stelling en die mogelijkheid moet je deze gewiekste spits niet geven. Na een uur voetballen kantelde de wedstrijd even. Robert Feije kreeg zijn tweede gele kaart en moest naar de kant en Amstelveen kwam heel snel langszij. Max Boonstoppel rondde een aanval via Jaïr Cruden goed af en kort daarna ging Ralph Groenteman over de knie en wees de scheids gedecideerd naar de stip. Jesper van Eijk schoot onberispelijk binnen. 2-2, Hoofddorp met 10 man en Amstelveen op jacht naar de voorsprong. Die kwam er niet. Integendeel. 

Hoofddorp kwam op 3-2. Een klutsbal via Martijn Tjon-a Njoek ging over alles en iedereen heen, maar de paal bracht nog redding voor Amstelveen. Tjon-a Njoek was alert en ving de teruggekaatste bal goed op en legde terug op de ingelopen Mitch Meulenbroek. Deze schoot vanaf een metertje of 18 prachtig binnen. Amstelveen ging, met nog 18 minuten op de klok, wederom op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Vier minuten voor tijd ging de bal weer op de stip, vanwege een handsbal in de 16 van Hoofddorp. Ralph Groenteman kwam achter de bal en zijn strafschop werd nog gestopt door Dave Agterhof, maar kreeg de bal niet onder controle en Groenteman maakte het in tweede instantie goed af. Weer was het gelijk. Ver in blessuretijd kregen beide teams nog een mogelijkheid op de overwinning. De vrije trap van Amstelveen ging net naast, maar de vrije trap van Hoofddorp viel wel binnen. Mitch Meulenbroek vond het gaatje en bracht Hoofddorp de 4-3 overwinning. 

Amstelveen Heemraad gaat volgende week op zoek naar de eerste overwinning als zij naar Marken afreizen. Hoofddorp gaat op bezoek bij Buitenveldert. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!