Home / slideshow / Amstelveen Heemraad verliest in de slotfase ruim de derby van RODA ’23

Amstelveen Heemraad verliest in de slotfase ruim de derby van RODA ’23

Vooraf was het een beladen wedstrijd, de derby tussen stadsgenoten Amstelveen Heemraad en RODA ’23. Amstelveen stond met een minuut stilte en rouwbanden stil bij het overlijden van Bob Uljee, jarenlang trainer van jeugdteams en het tweede elftal van de club. RODA ’23 wist dat het snel afscheid zou gaan nemen van clubicoon Pascal Zegwaard.

Tijdens de wedstrijd liepen de emoties soms hoog op, maar de goed leidende scheidsrechter Robbert Wagtelenberg hield het allemaal redelijk onder controle. Amstelveen schoot uit de startblokken en kwam na 5 minuten op voorsprong door een goal van Mourad Aitja en ging op jacht naar de tweede treffer, maar vlak voor rust bracht Tim Steij RODA ‘23 weer op gelijke hoogte. Na rust veel strijd in de wedstrijd, waarbij RODA ’23 het heft in handen nam en in de laatste tien minuten Amstelveen snoeihard afstrafte met drie goal. Tim Steij en twee keer Melvin Joling strafte fouten af bij Amstelveen en bracht RODA ’23 de verdiende overwinning.

Amstelveen miste wat basisspelers, maar ging met goede moed richting Bovenkerk. Na het eerste fluitsignaal zette Amstelveen snel druk en pakte gelijk het initiatief. Dat resulteerde in een snelle voorsprong toen Mourad Aitja een goed aanval goed afronden en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Het eerste half uur was Amstelveen redelijk heer en meester en was het wachten op het uitbouwen van de voorsprong. Die kwam er niet en RODA ’23 zette een tandje bij en ging de strijd nog meer aan. Hier had Amstelveen geen antwoord op en vlak voor rust bracht Tim Steij, na een mooie pass van Paul Bosse de partijen weer op gelijke hoogte. Hij was koelbloedig in de één op één situatie met Giovanni Santangelo. Met 1-1 gingen beide ploegen rust in.

Na rust een ontketend RODA. Zij namen het heft in handen en Amstelveen vergat zijn spelletje te spelen. Jesper Hottentot ontsnapte aan een rode kaart toen hij snoeihard Ibrahim Uwamahoro onderuit schoffelde, maar de toon was gezet. RODA ging voor de overwinning en die kwam er. Tien minuten voor tijd was het weer Tim Steij die alleen voor Giovanni Santangelo opdook en weer het gaatje vond. Zeven minuten later had Melvin Joling twee keer een fout achterin bij Amstelveen afgestraft en met een 4-1 voorsprong kon RODA ’23 de wedstrijd uitspelen en was het geloof bij Amstelveen Heemraad als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Amstelveen Heemraad kan zich volgende week zaterdag revancheren van de nederlaag tegen laagvlieger SCPB ’22 en Roda ’23 krijgt koploper Olympia Haarlem op bezoek. 

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!