Amstelveen Heemraad verliest kansloos tegen Stormvogels

Vooraf ging Amstelveen Heemraad vol vertrouwen de nacompetitie in. Met 23 punten uit 9 wedstrijden werd de derde periode gewonnen en daarmee voelden de Amstelveners zich onoverwinnelijk. Niets was minder waar, want binnen de minuut kwam Stormvogels op voorsprong en toen net voor rust de 2-0 werd binnengeschoten werd de ontluistering al zichtbaar. Na rust was Amstelveen het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar waren er geen uitgespeelde kansen. Toen Stormvogels vlak daarna de 3-0 maakte was de wedstrijd gespeeld. De 4-0 was voor de statistieken en na 90 minuten voetbal was het seizoen voor Amstelveen Heemraad gedaan.

Stormvogels was bij de eerste corner, in de 1e minuut, al gelijk doeltreffend. De bal werd naar de tweede paal geslingerd en Milan van Essen kwam boven iedereen uit en knikte de 1-0 binnen. Amstelveen was wel gelijk wakker en begon beetje naar beetje het spel op te pakken. Het fysiek sterke Stormvogels hield wel de touwtjes in handen en haalde de angel uit het snelle spel van Amstelveen. Toen kort voor rust Bastiaan Scholten een snelle aanval bekroonde met de 2-0 kwam er wat aarzeling bij Amstelveen. Kort daarop was Marc Groenland nog wel dicht bij de 2-1, maar zijn een vrije trap net naast de verkeerde kant van de paal.

Na rust kwam Amstelveen goed uit de kleedkamers en begon weer zijn spelletje te spelen. Wat kleine kansen, maar het geloof in de 2-1 kwam langzaam weer bovendrijven. Dat werd snel de kop in gedrukt, toen Stormvogels in de 65e minuut er snel uit kwam en via een mooie snelle aanval de 3-0 op het scorebord zette. Vanaf toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Dat drie minuten voor tijd de 4-0 werd gescoord deed niet meer terzake.

Na afloop was Edwin van Maas, trainer van Amstelveen Heemraad, duidelijk maar ook zeker reëel: “Wij gingen met heel veel vertrouwen de nacompetitie in, een plek die wij de afgelopen weken hadden afgedwongen met eenheid en goed voetbal. Helemaal met de wetenschap dat wij maar vijf doelpunten tegen hadden gekregen in de laatste 9 wedstrijd gaf ons veel vertrouwen. Vandaag was Stormvogels gewoon de betere ploeg en hebben dat ook laten zien. Zij hebben verdiend gewonnen en ik wens ze alle succes met het vervolg van de nacompetitie. Wij sluiten met een opgeheven hoofd dit seizoen af en gaan met veel vertrouwen naar het nieuwe seizoen. Wij verliezen vier basisspelers, maar krijgen er met de nieuwe spelers (10 van buitenaf en vier vanuit de jeugd) er veel kwaliteit bij.”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek