Amstelveen Heemraad verliest ook tegen Real Sranang belangrijke punten

In de jacht op een plek in de nacompetitie heeft Amstelveen Heemraad weer drie kostbare punten verspeeld. Na het onverwachte gelijkspel tegen SCPB ’22 van vorige week gingen de Amstelveners nu met 3-1 onderuit bij Real Sranang en zag daarmee een florissante voorsprong op de concurrenten verdampen.

Met de rust stond Real Sranang op een 1-0 voorsprong door een goal van Gilermo Pengel. Na rust waren er mogelijkheden aan beide kanten, maar lag het zwaartepunt in de slotfase. Vlak voor tijd kreeg Maxenzo Pinas de bal zo in de voeten gespeeld en bracht zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Vlak daarna bracht de ingevallen Jesper van Eijk weer hoop in de Amstelveense harten door uit een kluts de 2-1 binnen te werken. Jevinel Seedorf maakte aan alle illusies een eind door Patrick Alblas met een lob te verslaan en de 3-1 overwinning veilig stelde.

Amstelveen miste in deze wedstrijd een paar belangrijke pionnen en dat heeft zich negatief uitbetaald. Toch had Amstelveen al na twee minuten op voorsprongkunnen komen als Shaquille Djairin de bal via een kluts ontving en op weg ging naar de goal van Real Sranang. Hij koos voor de korte hoek en daar was Yassin Roosblad scherp op. Real Sranang wist binnen tien minuten de bal twee keer achter Patrick Alblas te krijgen, maar beide keren was dat uit een buitenspel positie en de zeer goed leidende scheidsrechter Boudazdaz keerde de goals dan ook af. Na 20 minuten kwam Real Sranang op voorsprong. Gilermo Pingel kreeg een inzwaaiende bal goed onder controle en liet Alblas kansloos. Daarna koesterde Real Sranang de voorsprong en was Amstelveen redelijk onmachtig om echte kansen te creëren. Vlak voor tijd kreeg Roemello Rustenberg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet was te slap om Yassin Roosblad te verrassen.

Na rust begon Amstelveen voortvarend en kreeg kansen via Ralph Groenteman en via een paar corners, maar de gelijkmaker viel niet. Amstelveen was de iets betere ploeg dan Real Sranang, maar de gelijkmaker viel. Kort voor tijd wel de 2-0 als er knullig balverlies werd geleden en Maxenzo Pinas alleen voor Patrick Alblas opdook en de 2-0 binnenschoot. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar dacht Jesper van Eijk anders over toen hij een bal blokte en deze zo achter Yassin Roosblad in de goal zag ploffen. De jacht op de gelijkmaker van Amstelveen kwam snel tot een eind als Jevinel Seedorf de bal gelukkig mee kreeg en de 3-1 binnenschoot. Gelijk daarna floot de scheids voor het eind en was de vreugde bij Real Sranang groot, want door de overwinning liepen zij weer wat verder weg van de onderste 6 plaatsen. De ontgoocheling bij Amstelveen was groot, want voor de tweede keer op rij werd er niet gewonnen.

Volgende week kan Amstelveen Heemraad revanche nemen als IJmuiden op bezoek komt en zal Real Sranang weer voor de overwinning willen gaan op eigen veld tegen EDO. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek