Amstelveen Heemraad verliest van Olympia Haarlem

In een redelijk eenzijdige wedstrijd heeft Amstelveen met 3-0 verloren van het sterrenensemble van Barry Tjeertes. Olympia Haarlem had al veel kwaliteit, maar met de komst van Frank Schilder (Spakenburg), Sam Willemse en Folke Maenhout (beiden van Noordwijk) kreeg Tjeertes er drie spelers bij die vorig seizoen nog in de Tweede Divisie speelden. Met de aanwezigheid van veel spelers die zelf ook al jaren op dat niveau en zelfs hoger hadden gespeeld, werd het een niet te kloppen ploeg. Dat blijkt wel, want met 44 punten uit 16 wedstrijden heeft het de concurrentie al op ruime achterstand gezet en is het kampioenschap al bijna een feit. Amstelveen ging met goede moed richting Haarlem, maar kon niet voorkomen dat Olympia de punten in eigen huis hield. Jeffrey van den Berg mocht voor rust een gemakkelijk gegeven strafschop verzilveren en na rust schoot Sidney Schmeltz een vrije trap binnen en stond Tyrell Perri aan het eind van een snelle aanval en klopte Patrick Alblas voor de derde keer.

Amstelveen had vertrouwen getankt de afgelopen weken en waren vol vertrouwen afgereisd naar Haarlem. Wel met de wetenschap dat een nederlaag in Haarlem was ingecalculeerd, maar dat een verrassing erg prettig zou zijn. Vanaf het begin was het Olympia die de bal mocht hebben en het spel maakte, maar Amstelveen probeerde vanuit een gesloten formatie staande te blijven. Dat ging ze goed af, want er werd weinig weggegeven. Tot echt grote kansen kwam Olympia niet. De eerste echte kans kregen zij dan ook in de handen geworpen, als in een overdosis van spelers Levi van Nispen werd aangetikt en de scheidsrechter er een strafschop in zag. Jeffrey van den Berg verzilverde het buitenkansje en schoot de strafschop kordaat binnen. Veel meer kansen kwamen er niet, op een afstandsschot van Hussam Dowaah na, die knap werd overgetikt door Patrick Alblas. Met een 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust hetzelfde beeld. Olympia Haarlem was veel aan de bal en Amstelveen spelend vanuit de organisatie. Toch kon Amstelveen een grotere achterstand niet voorkomen, want tien minuten na rust bracht Sidney Schmeltz de Haarlemmers op een 2-0 voorsprong. Vanaf een metertje of 18 schoot hij een vrije trap goed binnen. De wedstrijd viel gelijk een beetje in het slot, want Amstelveen had nagenoeg nog geen enkele echte kans gecreëerd en met een 2-0 achterstand was zelfs een toevalstreffer niet genoeg voor een resultaat. Twintig minuten voor tijd maakte Tyrell Perri aan alle illusies een eind en tikte knap de 3-0 binnen. Zonder verdere kleerscheuren werd de wedstrijd uitgespeeld en is Olympia Haarlem weer drie punten dichter bij het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag krijgt Amstelveen Heemraad de kans zich thuis te revancheren voor de eerdere nederlaag in de derby met RODA ’23 en gaat Olympia Haarlem op bezoek bij Buitenveldert, dat dit weekend Wartburgia op een 1-4 thuisnederlaag trakteerde.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)