Amstelveen Heemraad verliest van sterk EVC

Wedstrijden tussen Amstelveen en EVC zorgen vaak voor spektakel en niet altijd de beste ploeg wint. Maar zaterdag was EVC sterker dan Amstelveen en wonnen de Edammers met 2-3. Het laatste half uur maakte EVC het verschil. Nadat Toby Correia en Mourad Aitja de thuisploeg op een 2-0 voorsprong hadden gezet, kwam EVC sterk terug. Twee strafschoppen van Brian Rossenaar en een mooie goal van Didier Karregat waren genoeg om Amstelveen met lege handen te laten staan.

Het begin van de wedstrijd was gelijk volle bak. Vanaf een metertje of 16 waren aan beide kanten de aanvallers wakker en probeerden het verschil te maken. Na 11 minuten speelde Didier Karregat zich vrij en probeerde Giovanni Santangelo in de korte hoek te verschalken. Na zo’n 20 minuten de eerste kans aan de andere kant, toen Mourad Aitja goed doorzette en Toby Correia bediende. De alert reagerende Sjors Out voorkwam de kans.

Daarna had EVC het beste van het spel en met kansen voor Karregat en Vince Mens op zoek naar de voorsprong. Die kwam aan de kant van Amstelveen. Een onderschepte aanval van EVC bracht Michael Coster in balbezit en hij zette met een mooie pass Toby Correia voor de uitkomende Out. Correia bleef geduldig en tikte de 1-0 op het scorebord. Daarna zette EVC nog aan, maar met een 1-0 ging de rust in.

Na rust viel snel de 2-0. Robert Lesmeister onderschepte de bal op rechts, draaide weg en vond de vrijstaande Mourad Aitja. Randje 16 kon hij aanleggen en Sjors Out was geklopt. Na een uur voetballen dacht Amstelveen uit te kunnen lopen naar 3-0. Mourad Aitja werd onderuit gehaald in de 16 van EVC. De scheids wuifde de strafschop weg, maar legde de bal 2 minuten later op de stip bij Amstelveen. Een scrimmage voor de goal van Amstelveen bezorgde Luuk van Rossum een snee boven zijn oog en aan de andere kant een blauw oog en EVC een strafschop. Brian Rossenaar schoot snoeihard binnen. Zes minuten later werd een vloeiende aanval van EVC bekroont tot de gelijkmaker als Didier Karregat vanaf 17 meter de kruising vind.

Amstelveen probeerde de aanval te blijven zoeken, maar EVC ging elkaar steeds beter vinden en zo’n 12 minuten voor tijd kreeg EVC loon naar werken. De ingevallen Mark Uijlenhoed werd onderuit gelopen in de 16 en Brian Rossenaar mocht voor de tweede keer aanleggen vanaf 11 meter. En weer was hij trefzeker en had EVC de 2-3 voorsprong te pakken. Daarna was er een grote kans voor Mark Uijlenhoed , maar die wist vanaf twee meter op de lat te schieten. Bij EVC de vreugde om het ombuigen van de 2-0 achterstand en dus de punten. Bij Amstelveen de chagrijn.

Amstelveen is volgende week vrij en gaat de week daarop naar SCW. EVC speelt volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen de Dijk. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek