Amstelveen Heemraad verliest van VVA/Spartaan

Amstelveen heeft zijn thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan met 2-4 verloren. Bij rust waren de beide ploegen nog in evenwicht met een 1-1 stand, maar na rust was het eerst Amstelveen die op voorsprong kwam, maar binnen een kwartier trok VVA/Spartaan de wedstrijd naar zich toe door drie keer te scoren en daarna gaven zij de wedstrijd niet meer uit handen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

De eerste helft was goed aan beide kanten. Veel strijd, maar wel hier en daar wat slordigheden. Na bijna een kwartier was het Jaap Lorier die zich vrij speelde en Joep van Duinen vond die strak binnen schoot. Mats Valk was kansloos op zijn inzet. Na ruim een half uur voetballen kreeg Robert Lesmeister dé kans op de gelijkmaker als hij alleen op Sander vd Bogaard af mocht, maar de bal stuiterde van zijn voet af. Drie minuten later was het wel raak. Michael Coster kwam op links vrij en tikte fraai binnen. Vier minuten later was het Oualid Youssef die met een steekpass Robert Lesmeister vond. Weer was Sander vd Bogaard scherp en wist te keren. Vlak daarna was het VVA/Spartaan die in een snelle aanval de 1-2 had kunnen maken, maar Joep van Duinen kopte naast. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust was Jaap Lorier gevaarlijk, maar Mats Valk wist zijn inzet te keren. Kort daarop werd Robert Lesmeister snoeihard van achteren geraakt, maar hij kon verder. Na ruim een uur voetballen nam Lesmeister wraak op de overtreding als hij de 2-1 binnen tikte. Amstelveen  probeerde de wedstrijd te controleren, maar het verband van Amstelveen was los geraakt door een aantal omzettingen. VVA/Spartaan profiteerde volop. In de 70e minuut profiteerde Jaap Lorier van een slippertje achterin en schoot de 2-2 binnen. Negen minuten later was er een scrimmage voor de goal van Amstelveen. Lorier en van Duinen vonden Mats Valk op hun weg, maar via een kluwen van benen rolde de bal over de lijn en had VVA zijn voorsprong. Vijf minuten later gooide Sieme Luyckx de wedstrijd op slot door van 25 meter Mats Valk te verschalken en de beslissende 2-4 op het scorebord te schieten. De laatste minuten ontstonden er nog wat kansjes, maar Amstelveen geloofde er niet meer in en VVA vond het allemaal wel goed zo.

Door de nederlaag zakt Amstelveen verder uit de top en ziet VVA/Spartaan langszij komen. Volgende week kan Amstelveen bij Pancratius zich revancheren. VVA/Spartaan krijgt koploper Wartburgia op bezoek.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek