Amstelveen Heemraad verliest voor de derde keer op rij

Amstelveen Heemraad lijkt af te haken om de strijd voor de derde plek in de nacompetitie. Vier weken geleden was de uitgangspositie nog riant te noemen maar met de derde nederlaag op rij zien zij de concurrentie uitlopen. In Haarlem werd met 2-1 verloren van concurrent EDO. Voor rust zette Ko Kensen en Peer Noorderweer EDO op een 2-0 voorsprong. Na rust was het heel snel Boaz Blommestein die de 2-1 binnenkopte, maar verder kwamen de mannen uit Amstelveen niet.

Amstelveen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en al in de tweede minuut hadden zij op een 0-1 voorsprong moeten komen. Jesper van Eijk zette veel druk op Lucas Weering en veroverde de bal, haalde de achterlijn en bediende de inkomende Ibrahim Uwamahoro op maat, maar zijn schot ging ver naast. Kort daarop aan de andere kant een grote kans, maar Dylan van der Kuijl schoot hoog over. De wedstrijd was goed los, want nu was het Ralph Groenteman die een voorzet goed inkopte, maar de paal stond een goal in de weg. Vlak daarna weer een kans voor EDO, maar nu werkte Peer Noordermeer een voorzet niet binnen. Na ruim een half uur spelen dan toch een goal. Een voorzet vanaf links kwam bij de vrijstaande Ko Kensen en hij kon de bal simpel binnentikken. Acht minuten later kwam EDO op 2-0 als Peer Noordermeer een voorzet van Bink van der Sluis achter Patrick Alblas kopt. Met een 2-0 stand ging de rust in.

Na rust viel de aansluittreffer al heel snel. Een corner van Zakaria Madrane werd perfect binnengekopt door Boaz Blommestein. De goal gaf Amstelveen weer meer vertrouwen en de ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een veldoverwicht werden er geen echte kansen gecreëerd, maar de druk naar voren was weer zichtbaar en het wachten was op die ene kans. Maar toen, na vijf kwartier voetballen, er flink werd gewisseld werd ook de angel uit het spel van Amstelveen gehaald en verdween het overwicht als sneeuw voor de zon. Toen de goed leidende scheidsrechter Westland er een eind aan maken was voor Amstelveen de vierde wedstrijd op rij met puntverlies een feit.

Volgende week zaterdag krijgt Amstelveen Heemraad bezoek van Stormvogels en gaat EDO even verderop in Amstelveen naar RODA ’23. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)