Amstelveen Heemraad verslaat DWS in een heroïsch duel

Amstelveen Heemraad en DWS hebben er een heerlijke wedstrijd van gemaakt. Alles zat er in. Strijd, kwaliteit, emotie en dramatiek. Maar bovenal veel goals. DWS kwam snel op voorsprong door Jonathan Plate, maar Amstelveen draaide de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Na rust bleven de goals vallen. DWS met steeds een gelijkmaker en Amstelveen met steeds op voorsprong. En die voorsprong stond nog steeds toen de goed leidende Alex Sprengels voor het laatst floot. Amstelveen won met 5-4.

Eén keer eerder stond Amstelveen – DWS op het programma. In het seizoen 1981-1982. DWS won met 4-2. DWS was indertijd de DWS zaterdag, want DWS was altijd een zondagclub. Vorig seizoen heeft DWS de definitieve overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal en kwam uit in de tweede klasse. Het werd een lastig jaar en DWS degradeerde naar de derde klasse. De nieuwe rrainer Sergio Cameron wist dat het beter moest en haalde een paar echte versterkingen, waarbij Rydell Poepon de bekendste is. 12 jaar eredivisie voetbal getuigt van kwaliteit en met zijn 36 jaar is hij topfit. DWS wordt door velen gezien als één van de grote titelkandidaten in Zaterdag 3b. Met zes punten uit 2 wedstrijden waren zij goed begonnen. Door het oneven aantal teams in de Zaterdag 3b was DWS vorige week vrij. Amstelveen daarentegen had wat pech in de eerste drie wedstrijden en met twee punten uit drie wedstrijden is de start niet helemaal volgens verwachtingen gegaan.

De eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar DWS kwam na 10 minuten op voorsprong. De bal stuiterde in de 16 bij Amstelveen en opeens stond Jonathan Platte vrij om uit te halen en schoot zijn ploeg op voorsprong. Amstelveen pakte het gelijk op en aan de andere kant liet Amir el Hadji drie verdedigers en keeper Tim Kruse kansloos door diagonaal binnen te schieten. Acht minuten later kwam Amstelveen op voorsprong. Zakaria Madrane liet een vrije trap bij de tweede paal vallen en Boaz Blommesteijn kopte in de korte hoek de 2-1 binnen. Kort daarop een grote tegenvaller voor DWS als Rydell Poepon niet verder kon en vervangen moest worden. Tot aan de rust waren er bijna geen kansen, want het duel speelde zich veel op middenveld af. Met een 2-1 stand ging de rust in.

Na rust kwam DWS snel op gelijke hoogte. Een zeperd achterin en Daryl Bobson maakte heel simpel de 2-2. Na bijna een uur spelen veroverde Shaquille Djairin de bal halverwege de helft van DWS, stuurde twee man van DWS het bos in en schoot prachtig binnen. Amstelveen weer op voorsprong. Met veel strijd werd de 3-2 verdedigd, maar DWS gaf niet op. Met nog een kwartier te spelen kwam DWS weer langszij. Vanaf links ging het balletje snel rond en Jimmy Chapman kon voor zijn man komen om de 3-3 binnen te tikken. 

Zeven minuten later weer de voorsprong voor Amstelveen als Shaquille Djairin zijn tweede en de vierde van Amstelveen maakt. Toch was het niet klaar. In de 89e minuut een prachtige goal van Jonathan Platte. Op zo’n metertje of 25 aan de linkerkant speelde hij zich vrij en schoot geweldig binnen. Kruising zeg maar. De gelijkmaker werd bij DWS groots gevierd en Amstelveen verbeet de teleurstelling. Terwijl iedereen van een gelijkspel uit ging was daar weer Shaquille Djairin. Hij won zijn duel, speelde Jaïr Cruden perfect in zijn loop aan en de voorzet van Cruden was op maat op de ingelopen Jesper van Eijk en die tikte de 5-4 binnen. Nog wel even discussie, want de grens van DWS had buitenspel geconstateerd. Het vlagsignaal werd niet gehonoreerd en Amstelveen stond weer op voorsprong. In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar van Amstelveen en de eerste competitie-overwinning was een feit. 

Volgende week ligt de competitie een week stil en begint DWS aan de play-off van de beker en krijgt De Meer op bezoek. De week daarop krijgt DWS Marken op visite en speelt Amstelveen Heemraad de derby bij AMVJ. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)