Amstelveen Heemraad vindt zijn Waterloo tegen Legmeervogels

Legmeervogels en Amstelveen zijn sinds de jaarwisseling nog ongeslagen en met 16 punten uit de laatste zes wedstrijden waren ze opgeklommen naar de eerste en tweede plaats in Zaterdag 3b. Amstelveen staat tweede op drie punten en een wedstrijd meer. De wedstrijd in Uithoorn zou duidelijkheid gaan geven. Kwam Amstelveen in punten gelijk met Legmeervogels of zou de afstand vergroot worden naar negen verliespunten?  In een matige wedstrijd werd er niet gescoord in de eerste helft en waren 2 minuten in de tweede helft, met goals van Lars van Beek en Raoul Tjong-A-Tjoe, genoeg voor Legmeervogels om de volle winst te behalen.

De eerste helft was niet heel erg verheffend met aan beide kanten veel geschuif van de bal, maar weinig kansen creërend. Amstelveen kreeg er twee via een schot Marc Groenland die net naast ging in de 3e minuut en Jaïr Cruden, die zich ontdeed van drie verdedigers, maar zijn inzet goed gekeerd zag worden door Carlito Welink. Aan de andere kant alleen een kans voor Kenneth van der Nolk van Gogh, maar die vond Giovanni Santangelo op zijn weg. Legmeervogels verloor in de 22e minuut wel één zijn smaakmakers als Rinaigel Ogenio met een, naar het laat aanzien, hamstringblessure eraf moet.

In de tweede helft werd Legmeervogels dreigender en gevaarlijker en na een uur voetballen stond Legmeervogels met 2-0 voor. Lars van Beek kon redelijk vrij de bal aannemen, een paar meter doorlopen en via de korte hoek Giovanni Santangelo verschalken. Gelijk na de aftrap leed Amstelveen snel balverlies en wist Raoul Tjong-A-Tjoe de bal onder controle te krijgen en te openen op Derk Streefkerk. Die kijkt en zet hard voor en via de klots kwam de bal voor de voeten van Tjong-a_A-Tjoe en die rondt snoeihard af. Het laatste half uur werd simpel uit gevoetbald door Legmeervogels en wist alleen Marc Groenland nog keeper Welink te testen en die slaagde prima, want hij wist een afstandsschot van Groenland corner te tikken. 

Legmeervogels doet goede zaken met deze overwinning en de nederlaag van AMVJ tegen Marken. De voorsprong op de nummer 2, nu Buitenveldert, opgelopen tot 5 punten en een wedstrijd minder. Met nog zeven wedstrijden te gaan zijn er 14 punten nodig. 

Amstelveen Heemraad kan over twee weken revanche nemen, thuis tegen TOB en Legmeervogels gaat op bezoek bij Marken.

Tekst: Helmer Vascasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!