Home / slideshow / Amstelveen Heemraad weet weer wat verliezen is

Amstelveen Heemraad weet weer wat verliezen is

Al 13 duels was Amstelveen ongeslagen in de competitie. De laatste nederlaag dateerde van 9 april, toen met 3-0 werd verloren van Buitenboys. Zaterdag kwam er tegen Olympia Haarlem een einde aan die reeks: 0-2.

Een topper in de derde klasse, zo kon dit duel gerust genoemd worden, want het was de nummer één tegen de nummer drie. Amstelveen stond bovenaan, Olympia Haarlem bezette de derde plaats. De ploeg is een van de kanshebbers voor de titel en dat bleek. Het was oppermachtig en gaf Amstelveen nagenoeg geen kans. Olympia kon al vroeg op voorsprong komen, toen een terugspeelbal op Giovanni Santangelo iets te zacht werd gegeven, maar diezelfde Santangelo wist met een voetje een goal te voorkomen. Daarna een wedstrijd die voornamelijk gespeeld werd op het middenveld en aan beide kanten weinig kansen. Toen iedereen al uitging van een 0-0 ruststand, was daar de ervaren Levy van Nispen. Hij kwam voor zijn tegenstander en met een simpel tikje wist hij de bal langs Santangelo te krijgen.

Na rust een oppermachtig Olympia. De ervaring in het team kwam bovendrijven en wist te voorkomen dat Amstelveen gevaarlijk werd, op een momentje na van Ralph Groenteman, maar Vincent Hofman bewees zijn klasse. Een kwartier voor tijd boorde Yauheni Bryliou alle hoop van Amstelveen Heemraad de grond in door vanaf 18 meter de bal snoeihard en bloedzuiver in de kruising te schieten en daarmee de overwinning veilig te stellen. Het slotoffensief van Amstelveen gaf nog wel een beetje hoop op de aansluittreffer, maar echt grote kansen kwamen er niet uit. Een verdiende overwinning voor de mannen uit Haarlem en Amstelveen Heemraad staat weer met twee voetjes op de grond.

Volgende week is Amstelveen vrij, aangezien het dan het 75-jarig jubileum viert. Over 14 dagen gaat het op bezoek bij plaatsgenoot RODA ’23. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)