Amstelveen Heemraad wint op bezoek bij Blauw-Wit Beursbengels

Zaterdag stonden Blauw-Wit Beursbengels en Amstelveen Heemraad tegenover elkaar. Blauw-Wit draait mee in de subtop, Amstelveen is daarboven nog ongeslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

Blauw-Wit Beursbengels had vanaf het begin van de wedstrijd tegen het bezoekende Amstelveen/Heemraad het meeste balbezit. De combinaties van de thuisploeg leidden echter niet tot doelpunten. Door het aanvallende spel van de Bengels kwam, het op de counter loerende, Amstelveen af en toe zeer gevaarlijk uit.
Na een half uur maakte aanvaller Michael Coster handig gebruik van de ruimte in de verdediging. Vanaf de zijkant naar binnenkomend werd hem geen strobreed in de weg gelegd, waarna het voor hem een koud kunstje was om voor de 0-1 te zorgen. Tot aan de rust probeerde Blauw-Wit Beursbengels om weer op gelijke hoogte te komen. Dat lukte niet en omdat Amstelveen ook de paar kansrijke mogelijkheden niet benutte bleef de 0-1 als ruststand op het bord te staan.
Na rust leek een vliegende start voor de thuisploeg in de maak. Hicham Aklalouch wist echter een van de keeper terugspringend schot niet tot de gelijkmaker te promoveren. Zijn kopbal van dichtbij spatte namelijk op de lat uiteen.  De stormloop bleef aanhouden, maar gaande de wedstrijd ging het geloof in een resultaat steeds minder worden bij de thuisploeg. De wedstrijd bleef spannend, omdat Amstelveen bleef weigeren om de 0-2 te maken. Daardoor bleef er voor de neutrale toeschouwers genoeg over om van te genieten. Mede doordat beide keepers, Khalid Khalifa van de thuisploeg en Mike Lesmeister van de bezoekers, zeer alert hun taak bleven uitvoeren, bleef lang de 0-1 op de bord staan.
Het alles of niets spel van de Blauw Witte Bengels leidde vijf minuten voor tijd tot de 0-2. Een lukraak uitverdedigde bal kwam toevallig terecht bij de behendige Giorgio Sanches. Sanches wist de verdedigers van Blauw-Wit Beursbengels van zich af te houden. Met een schuiver werd ook Khalifa kansloos gelaten. De 0-2 kwam bij de thuisploeg als een mokerslag aan en toen ook nog eens een doelpunt van Zion Linger wegens (vermeend) buitenspel werd afgekeurd, werd de handdoek in de ring gegooid. In de slotminuut wist doelman Lesmeister nog een zeker lijkend doelpunt te voorkomen door met een katachtige reactie de bal uit de hoek te tikken. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-2.
Volgende week gaat Blauw-Wit op bezoek bij Pancratius, Amstelveen bezoekt dan JOS Watergraafsmeer, dat ook nog ongeslagen is.
Tekst: Luc van Bolderick
Foto’s: Hans van Beek