Home / Algemeen / Amstelveen Heemraad wint de derby van RODA ’23

Amstelveen Heemraad wint de derby van RODA ’23

In een leuke en enerverende wedstrijd trok Amstelveen aan het langste eind en won de Amstelveense derby van RODA ’23 met 2-0. Al na 4 minuten kwam Amstelveen op voorsprong na een geweldige uithaal van Jordy Coenraad. Acht minuten voor tijd viel de beslissing, toen Mourad Aitja oog in oog kwam te staan met Mike van Zwieten en hij schoof de bal in de hoek en Amstelveen in veilige haven.

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en al na vier minuten lag de bal achter de verbouwereerde Mike van Zwieten, die de afwezige Daan Stevens verving. Jordy Coenraad kreeg de bal op zo’n 20 meter van de goal en haalde vernietigend uit. RODA ’23 ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen. Justin Groenen zag een gaatje, maar Giovanni Santangelo voorkwam de goal. Kort daarop kreeg Mourad Aitja de kans op de 2-0, maar hij aarzelde iets te lang en Paul Bosse kon een goal voorkomen. RODA ’23 bleef tot aan de rust de iets betere ploeg, maar Amstelveen stond goed en toen RODA er dan doorheen kwam, was het uitblinker Giovanni Santangelo die zijn doel schoonhield.

Na rust bleef RODA ’23 op zoek naar de gelijkmaker met Tim Steij als de drijvende man, maar de gelijkmaker kwam er niet. Het geloof was helemaal weg toen Amstelveen in de 82e minuut de wedstrijd op slot gooide. De hardwerkende Robert Lesmeister, die mooie duels uitvocht met Mike Boelee, legde de bal precies in de loop van Mourad Aitja en hij had vrij baan op weg naar van Zwieten en Aitja wist deze met een strakke schuiver te passeren. Daarna was het gedaan en zo kroop Amstelveen Heemraad langzaam maar zeker wat omhoog op de ranglijst.

Amstelveen gaat dinsdag op bezoek bij EVC, de uitgestelde wedstrijd van vorige week, en zaterdag naar Buitenboys. Een stevige uitdaging met de nummer 3 en de koploper in vijf dagen. RODA ’23 krijgt zaterdag Buitenveldert op bezoek.

Tekst: Helmar Vercasman

Bekijk alle foto’s van Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!