Amstelveen Heemraad wint de topper tegen AMVJ

Amstelveen wint voor de vijfde keer op rij. Nu werd de derby tegen AMVJ met 2-1 gewonnen. Voor rust scoorde Jaïr Cruden de 1-0 en werd aan Amstelveen kant een strafschop gemist. Na rust maakte Ralph Groenteman de 2-0, maar kort daarop schoot Burak Sitil voor AMVJ wel een strafschop binnen. Deze 2-1 bleek ook de eindstand te zijn.

De wedstrijd was koud begonnen of de eerste kans was voor AMVJ. Silver Touw was weggestuurd over rechts en zijn voorzet liet Thierry van der Kooye slim lopen voor Daan van Hees die, op 6 meter voor de goal, de hoek voor het uitkiezen had, maar de bal slechts schampte en Giovanni Santangelo kon de bal keren. Halverwege de eerste helft was de tweede grote kans ook voor AMVJ, maar de inzet van Daan van Hees werd weer gestopt door Giovanni Santangelo. 

In de 28e minuut kwam Amstelveen op een 1-0 voorsprong als Marc Groenland de bal de 16 van AMVJ indraait en daar staat de geheel vrijstaande Jaïr Cruden, die de bal over de uitgekomen Clemens van Beek weet te koppen. Krap een kwartier voor de rust ging de bal op de stip voor Amstelveen. Marc Groenland ging over de knie bij Melvin Grootfaam en de zeer goed fluitende scheids Rowdy Jensch was resoluut. Zoals altijd meldde Zakaria Madrane zich voor de strafschop. Vrijwel altijd foutloos, maar nu keerde Clemens van Beek zijn inzet en met een geweldige reflex wist hij de bal corner tot te tikken. De corner van Marc Groenland werd voor de goal gebracht en Boaz Blommestein was sterker dan iedereen, maar zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Vijf minuten voor de rust kreeg Jeroen Halsema de bal lekker mee en met een verdediger in zijn rug kon hij toch uithalen, maar zijn schot ging via de lat over. Zonder verdere hoogtepunten ging de rust in met een 1-0 voorsprong van Amstelveen.

Na twee minuten in de tweede helft had Amstelveen op 2-0 moeten komen als de, net ingevallen Ralph Groenteman, met een pass over 50 meter van Marc Groenland, in de diepte wordt gestuurd. Groenteman komt met veel gefrommel voorbij zijn twee bewakers, Milan de Wijs en Jurre van Brug, en komt alleen voor Clement van Beek. Met een ultieme reactie keert van Beek de inzet van Groenteman. In de 54e minuut werd AMVJ gevaarlijk, maar de inzet van Jeffrey Bok werd goed gepakt door Giovanni Santangelo. Twee minuten later dacht Amstelveen op 2-0 te komen als een vrije trap van Marc Groenland goed werd ingekopt door Max Boonstoppel, maar de scheids zag een overtreding en keerde de goal af. Na driekwart wedstrijd kwam Amstelveen dan toch op 2-0 als Zakaria Madrane de opstomende Tycho Spanjer bedient. Met een snoeiharde voorzet bereikte hij de geheel vrijstaande Ralph Groenteman en zo’n kans moet je hem niet geven. Amstelveen op 2-0 en het verschil was gemaakt. Tenminste, zo leek het, maar twee minuten later was het alweer 2-1. Thierry van der Kooye werd belaagd door twee man en ging naar de grond.  Weer wees scheids Jensch naar de stip. Nu kwam de penaltykiller van AMVJ, Burak Sitil, naar voren en hij bracht AMVJ weer in het spoor van Amstelveen. Daarna aan beide kanten nog wat kansen, maar geen goals. De laatste en de grootste kans was voor AMVJ. Ver in blessuretijd haalde Jeffrey Bok de achterlijn en zijn voorzet werd hard ingekopt door Bilal el Farissi. Met een uiterste inspanning kon Giovanni Santangelo zijn inzet stoppen en zo de overwinning veilig stellen. Vlak daarna maakte Jensch er een eind aan en pakte Amstelveen Heemraad de winst en de tweede plaats.

Volgende week maakt Amstelveen zich op voor weer een topper. De uitwedstrijd tegen koploper Legmeervogels staat op het programma. AMVJ krijgt Marken op bezoek. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)