Home / Algemeen / Amstelveen Heemraad wint in extremis van De Dijk

Amstelveen Heemraad wint in extremis van De Dijk

In een boeiend gevecht trok Amstelveen aan het langste eind toen Robert Lesmeister, ver in blessuretijd, de 2-1 binnenkopte. Bij rust stond het 1-1. Na een half uur zette John Bangura De Dijk op een 0-1 voorsprong, maar tien minuten later tikte Jaïr Cruden Amstelveen weer op gelijke hoogte. Na rust ontspon zich een geweldige wedstrijd met twee ploegen die tot aan het gaatje wilde gaan. Na de goal was de ontlading groot bij Amstelveen en de berusting bij De Dijk.

Na de oorwassing in Amsterdam Noord, waar met 6-1 werd verloren van De Dijk, was Amstelveen klaar voor een revanche. Bij de Dijk zagen zij vorig week een serie van 13 uit 5, met het doelsaldo 26-2, sneuvelen toen zij met 2-0 verloren van RODA ’23. De Dijk begon voortvarend aan de wedstrijd en Amstelveen moest zich nog vinden. De Dijk was dominanter en had de wedstrijd redelijk onder controle. Toch was de eerste grote kans voor Amstelveen als Toby Correia voor zijn verdediger komt en de uitkomende Ruben Geervliet verschalkt met een kopbal. Iedereen telde de goal al, maar Donny Bos wist de bal voor de lijn nog weg te halen. Gelijk daarop wel de goal voor De Dijk. John Bangura gleed langs de verdediging van Amstelveen en klopt Giovanni Santangelo in de korte hoek. Amstelveen begon wat meer te voetballer en dat resulteerde in de gelijkmaker. Vlak voor rust ging Jaïr Cruden de 1-2 aan met Toby Correia en tikte de gelijkmaker binnen.

Na rust werd er met veel inzet gestreden om de overwinning. Harde duels, snelle omschakelingen. De wedstrijd was boeiend om naar te kijken. Amstelveen steeds beter ging voetballen en kreeg de kansen. Mourad Aitja had de voorsprong moeten maken, maar schoot voor langs. Daarna een snelle aanval en weer Mourad Aitja in stelling, maar nu voorkwam Ruben Geervliet de achterstand voor zijn ploeg. De rebound werd door Robert Lesmeister overgeschoten. Door de opstootjes, blessures en wissels liep de wedstrijd nog lang door na de regulieren 90 minuten. In deze blessuretijd werd een corner van Amstelveen nog weggekopt, maar perfect weer in de 16 geslingerd door Marc Groenland. De chaos was groot voor de goal van De Dijk en Robert Lesmeister kon zijn hoofd er onder krijgen en kopte de 2-1 binnen. De vreugde was groot bij Amstelveen en iedereen dook op de matchwinnaar. Kort daarop floot de geweldig fluitende Ids Gerritsma voor het eind en bleven de punten in Amstelveen.

Dinsdag 10 mei is er een volledig competitieprogramma. Amstelveen speelt dan thuis tegen Buitenveldert en krijgt De Dijk laagvlieger VVA/Spartaan op visite. Zaterdag gaat Amstelveen naar De Meer en moet De Dijk naar SCW. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!