Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad wint in extremis

Amstelveen Heemraad wint in extremis

Vooraf was het nog onduidelijk of er überhaupt gevoetbald kon worden, want het grasveld van VSV in Velserbroek was wel heel erg vochtig. Er werd gevoetbald, maar na afloop zag het veld er iets minder mooi uit dan aan het begin. Amstelveen ging wel huiswaarts met de driepunten. In de zevende minuut blessuretijd eindigde een snelle aanval bij Zakaria Madrane en die kon de winnende 1-2 in een leeg doel schieten. De ontlading was groot bij Amstelveen en de ontluistering bij VSV was zichtbaar.

Amstelveen begon in Velserbroek wat onrustig en VSV had de eerste tien minuten alles onder controle en was gevaarlijk in de 4e minuut, toen een schot net naast ging. Daarna kreeg Amstelveen wat grip op het spel van VSV, snel de bal naar voren en kijken waar het schip strandt. Amstelveen ging richting de goal van Mario Veldt en kreeg via Ralph Groenman een aardige kans, maar zijn inzet werd knap door Veldt naast getikt. Na 25 minuten legde Ibrahim Uwamahora aan vanaf randje 16, maar zijn schot werd net over getikt. Uit de daaropvolgende corner van Zakaria Madrane kwam de bal bij de geheel vrijstaande Mourad Aitja en hij haalde verwoestend uit en liet Veldt volstrekt kansloos. Drie minuten later was het weer gelijk. Uit een corner kwam de bal ongelukkig op een hoofd van Amstelveen terecht en nu was Giovanni Santangelo kansloos. Daarna ging het over en weer en bleef het spannend. Vlak voor rust ontsnapte Melvin Huizinga nog wel aan een rode kaart toen hij ongenadig hard Ibrahim Uwamahora onderuit trapte, maar met geel heel tevreden mocht zijn.

Na rust gebeurde er niet zo heel veel. Het ervaren VSV (de gemiddelde leeftijd is rond de 30) vond de 1-1 wel best en probeerde hier en daar wat tijd te winnen. Dat resulteerde in een lange blessuretijd en daar profiteerde Amstelveen van. Marc Groenland onderschepte de bal en via drie spelers kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Zakaria Madrane en hij zag een lege goal voor zich en schoot de 1-2 binnen. Kort daarop floot de goed leidende Mark Vogelenzang voor het eind en was de vreugde groot bij Amstelveen Heemraad.

Volgende week krijgt Amstelveen JOS Watergraafsmeer op bezoek en gaat VSV naar RODA ’23.

Tekst: Helmar Vercasman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)