Amstelveen Heemraad wint ook de tweede wedstrijd

Amstelveen Heemraad, dat deze maand hun 75-jarig bestaan viet, heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in het seizoen 2022-2023. In Amstelveen ging JOS Watergraafsmeer met 4-1 over de knie. De ploeg van Richard Pel wordt geplaagd door pech en blessureleed en had weinig in te brengen tegen Amstelveen Heemraad. JOS kwam in de 3e minuut nog wel op voorsprong, maar bij rust keken zij tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft was Amstelveen heer en meester en dat er maar twee keer werd gescoord was te wijten aan wat onzorgvuldigheid.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zij snel op achterstand kwamen. Een lange bal kwam bij de snelle Jordy Kluft en liet iedereen achter zich en schoof de 0-1 op het scorebord. Bij Amstelveen werd de druk opgevoerd en na 10 minuten spelen was de stand alweer gelijk. Zakaria Madrane kwam op rechts in balbezit en zijn voorzet werd prima op waarde geschat door de opgekomen Ozaires Deets, die tikte de 1-1 binnen. Daarna was het Amstelveen wat de klok sloeg en het publiek moest wachten op de 38e minuut dat Amstelveen het overwicht in een voorsprong vertaalde. Een corner kwam op het hoofd van Marc Groenland en zijn kopbal was onhoudbaar. Met 2-1 ging de rust in.

Na rust werd snel het verschil gemaakt. Na 4 minuten werd een aanval van Amstelveen onderbroken door een overtreding. Marc Groenland ontfermde zich over de vrije trap en prikte de bal precies in de hoe en liet gelegenheidskeeper Ruan Hamer kansloos. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en JOS probeerde het wel, maar de conditie begon op te spelen en het fitte Amstelveen vond het wel prima en voetballen de wedstrijd uit. Een hoogtepunt was nog de goal van Ibrahim Uwamahoro. Hij trok vanaf links naar binnen en zijn loepzuiver schot verdween in de kruising en zette Amstelveen op 4-1. De score had hoger uit kunnen vallen toen Ralph Groenteman zich prima ontdeed van zijn directe verdediger en niet voor eigen succes ging, maar deze overliet aan de inkomende Zakaria Madrane. Zijn puntertje verdween in de handen van de keeper en niet in de goal. Met 4-1 waren de trainers van Amstelveen best tevreden en kan Richard Pel aan de bak met zijn JOS Watergraafsmeer.

Volgende week gaat Amstelveen Heemraad op bezoek bij plaatsgenoot RKAVIC en krijgt JOS Watergraafsmeer, thuis tegen RODA ’23, een herkansing voor de eerste punten van dit seizoen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek