Amstelveen Heemraad wint van JOS Watergraafsmeer

In een niet hoogstaande wedstrijd heeft Amstelveen Heemraad gedaan wat het moest doen en dat was winnen van JOS Watergraafsmeer. Voor rust was het Shaquille Djairin die Amstelveen op een 0-1 voorsprong zette. Na rust bleef het lang spannend, want Amstelveen drukte niet door en liet JOS Watergraafsmeer het spel maken. Drie minuten voor tijd was het Ibrahim Uwamahoro die een corner strak binnenschoot en ver in blessuretijd verzilverde Ralph Groenteman een strafschop, die volgde na een overtreding op hemzelf. De 0-3 was best wel verdiend, maar het voetbal moet wel beter.

Amstelveen Heemraad was na de nederlaag van vorige week tegen VSV gebrand op een revanche, maar het spel van de Amstelveners was wat slordig. Het door blessures en afwezigen geplaagde JOS Watergraafsmeer probeerde het, maar had ook weinig daadkracht in het spel. Toch was de eerste kans voor JOS. Azeddine El Hallabi brak door, maar de snel uitgekomen Patrick Alblas hield zijn doel klein en de bal kwam op de pal. Zes minuten later een kans voor Amstelveen als Ibrahim Uwamahoro een actie maakte en Joash Johnson het bos instuurde, maar zijn schot werd geblokt door Maarten Daniels. In de counter kopte Souhail Kaddour de bal door op Jowell Strijder, maar Alblas was weer de baas. Na een half uur spelen kwam Amstelveen op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Zakaria Madrane werd door Jaïr Cruden in het doelgebied gekopt en de goed ingelopen Shaquille Djairin liep de bal binnen. Kort daarna de mogelijkheid op 0-2 als Jaïr Cruden de bal onderschept, de achterlijn haalde en Mourad Aitja bediende, maar zijn inzet was slap en een prooi voor Daniels. Met een 0-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust werd het er niet beter op, maar door de 0-1 stand bleef het spannend.
JOS Watergraafsmeer had veel de bal, maar kwam niet tot kansen. Op het middenveld was met name Jordy Coenraad aan de kant van Amstelveen een plaag voor JOS. Amstelveen kreeg wel een paar kansen. Mourad Aitja zag een schot gestopt door Maarten Daniels, de ingevallen Ralph Groenteman zag een bal op de paal belanden en kreeg geen strafschop toen hij onderuit werd gelopen in de zestien van JOS. De meeste hoogtepunten waren aan het eind van de wedstrijd. In de 87e minuut kwam een corner van Zakaria Madrane zo voor de voeten van Ibrahim Uwamahoro en hij schoot de bal perfect binnen. Met deze 0-2 was de wedstrijd wel gedaan. In blessuretijd kreeg Joash Johnson nog rood omdat hij de doorgebroken Ralph Groeneman onderuit haalde en werd een minuut later Groenteman in de zestien onderuit getrokken en mocht hij zelf de strafschop binnenschieten. Soufyan Riani had wat moeite met zijn emotie en kon ook gaan. Gelijk daarna floot de goed leidende Arno Wateler voor het eind,

Amstelveen had zijn revanche én de drie punten. Voor Richard Pel, trainer van JOS Watergraafsmeer, weer veel huiswerk om er over drie weken 11 op te kunnen stellen.

Over drie weken staat voor Amstelveen Heemraad de thuisderby tegen RKAVIC op het programma. JOS Watergraafsmeer gaat, even verderop in Amstelveen, op bezoek bij RODA ’23. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!