Home / Algemeen / Amstelveen Heemraad wint van JOS Watergraafsmeer

Amstelveen Heemraad wint van JOS Watergraafsmeer

In de twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen speelde Amstelveen en JOS Watergraafsmeer een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was JOS de bovenliggende partij, maar verzuimde te scoren. De tweede helft was de omgekeerde wereld en overklasten Amstelveen, bij vlagen, JOS Watergraafsmeer. Zakaria Madrane zette Amstelveen op een 1-0 voorsprong door feilloos een strafschop binnen te schieten en Robert Lesmeister besliste de wedstrijd door Patryk Gajda met een perfecte lob te verschalken. 

JOS Watergraafsmeer had de wedstrijd snel onder controle. De bal ging soepel rond, de vrije man werd gevonden en Amstelveen oogde nerveus en slordig. Na zeven minuten kreeg Bart Meijer de kans voor de openingsgoal. Hij profiteerde van een te zachte terugspeelbal en kwam alleen voor Giovani Santangelo. Deze bleef rustig en hield, met een goede redding, zijn ploeg op de been. JOS kreeg veel kansen, maar door onzorgvuldigheid en een goed keepende Santangelo bleven goals uit. Aan de andere kant was Amstelveen onmachtig om überhaupt kansen te creëren, laat staan te scoren. Met 0-0 gingen de ploegen de rust in.

Na rust een hele  andere wedstrijd. Bij Amstelveen was de ploeg wat omgegooid en daardoor kwam het automatisme terug en vonden de spelers van Amstelveen elkaar veel beter. Na drie minuten had de 1-0 op het scorebord moeten komen, toen de naar voren geschoven Jaïr Cruden de binnenkant van de paal raakte en de bal voor de goal langs naast ging. Vier minuten later slalomde Cruden door de verdediging van JOS en hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De goed leidende Niels Bos wees naar de stip en Zakaria Madrane deed wat hij altijd doet, de strafschop verzilveren. Amstelveen stond op een 1-0 voorsprong. Daarna was het Amstelveen wat de klok sloeg. Mourad Aitja had zijn vizier niet op scherp, want anders was het verschil al gemaakt. Dat gebeurde in de 68e minuut. Robert Lesmeister controleerde de bal en zag Patryk Gajda wat verder van zijn goal staan en lobde de bal binnen. De laatste twintig minuten bleef Amstelveen de wedstrijd beheersen en stuurde JOS Watergraafsmeer met lege handen naar huis.

Volgende week gaatAmstelveen op bezoek bij De Dijk, dat met 4-1 wist te winnen van Pancratius, maar waar één wissel te veel nog wat nasleep zal krijgen. En krijgt JOS Watergraafsmeer, in een sportpark derby, laagvlieger De Meer op visite.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek. Bekijk hier meer foto’s van de wedstrijd.