fbpx
Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad wint ver in blessuretijd

Amstelveen Heemraad wint ver in blessuretijd

Amstelveen Heemraad heeft goede zaken gedaan in de 3e klasse B. Tegen Kadoelen werd ver in blessuretijd de overwinning binnengesleept. Joey Pouw was de matchwinner. Halverwege de wedstrijd stond het nog 0-0, maar was het Amstelveen die de kansen had, maar het verschil niet kon maken. Na rust kwam Kadoelen op 0-1 door een goal van Barry Kuiper. Michael Coster bracht Amstelveen op gelijke hoogte uit een vrije trap en Joey Pouw maakte de winnende treffer.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

Amstelveen begon als favoriet aan de wedstrijd en kon binnen de minuut op voorsprong komen toen Reshad Haidari oog in oog kwam te staan met Mike Oudshoorn. De keeper bleef echter lang staan en wist de inzet te keren. Daarna begon Kadoelen met het parkeren van de bus. Met vijf man op lijn en twee man kort daarvoor was er geen doorkomen aan voor Amstelveen. Kadoelen bleef loeren op de counter en wist met snelle uitvallen verwarring te scheppen bij de verdedigers van Amstelveen. Jurrit Wilhelmus, bleef scherp en was attent op de snelle spelers van Kadoelen. Aan de andere kant waren het Robert Lesmeister en Donny van Bakkum die de gaatjes probeerden te vinden, maar niet vonden.

Gelijk na rust kwam Amstelveen goed weg toen Barry Kuiper van afstand de lat raakte. Vijf minuten later had Amstelveen de voorsprong voor het intikken, maar de inzet van Robert Lesmeister ging over. Daarna de voorsprong voor Kadoelen. Uit een vrije trap van Chris Hubeek veranderde Barry Kuiper de bal van richting en liet Mike Lesmeister kansloos. Na drie kwart wedstrijd moest Kadoelen met 10 man verder, toen Noel Bosnach zich vergreep aan Reshad Haidari en er met rood af moest. Michael Coster schoot de vrije trap knap binnen en de partijen stonden weer op gelijke hoogte. Vier minuten later had Amstelveen de voorsprong moeten pakken. Jurrit Wilhelmus kwam voor de goal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Drie minuten later was het weer Wilhelmus die de mogelijkheid had, maar nu stond Oudshoorn in de weg. De ingevallen Joey Pouw had een grote kans, maar hij had geen oog voor de beter in positie staande  Lesmeister en schoot naast. Toch was het Joey Pouw die het verschil maakte. In de 94e minuut hield hij het overzicht en schoot strak binnen. Kort daarop floot de goed leidende Maarten ter Velde voor het laatst en was de vreugde groot bij Amstelveen. Voor de derde keer in vier wedstrijden bleef Amstelveen loeren op een goal en maakte in blessuretijd de goal.

Volgende week gaan de mannen van Edwin van Maas en Norbert Alblas op bezoek bij Blauw Wit Beursbengels en krijgt Kadoelen Wartburgia op visite.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

 

Send this to a friend