Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad wint wéér in blessuretijd

Amstelveen Heemraad wint wéér in blessuretijd

Amstelveen Heemraad heeft voor de vierde keer dit seizoen punten gepakt in blessuretijd. Nu was het Jochem van Leeuwen die de 3-2 op het scorebord schoot. Bij rust stond de Meer nog met 0-2 voor, maar in de tweede helft wist Amstelveen de stand om te buigen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

De Meer stond met 6 uit 7 in de onderste regionen en Amstelveen was na twee nederlagen op rij een beetje van de koppositie afgedaald. Voor beide ploegen was winst noodzakelijk. De Meer begon goed aan de wedstrijd toen Eimert Pruis Mike Lesmeister ver van zijn goal zag staan. Hij prikte de bal precies over Lesmeister heen.  Vlak daarna kon Robert Lesmeister de stand weer gelijk trekken, maar zijn inzet belandde op de paal. Na ruim een kwartier lag de bal op elf meter, toen Duncan Jungen over de knie ging. Jorrit Blaas schoot de strafschop strak binnen en Amstelveen keek tegen een 0-2 achterstand aan. Beide ploegen speelden slordig, maar verder vielen er geen goals. 

Na rust een ontketend Amstelveen. Met name Oualid Youssef was dominant aanwezig. Hij stuurde Giorgio Sanches de ruimte in, maar Sanches stuitte op Jeen van Beusekom. Toch moest van Beusekom snel buigen, toen Robert Lesmeister een voorzet van Sanches binnen gleed. Kort daarop was het Michael Coster die de gelijkmaker kon binnenschieten, maar zijn schot werd geblokt. Amstelveen bleef de druk opvoeren en was het nu Reshad Haidari die kon binnenschieten, maar weer stond de paal in de weg.

Daarna was het de Meer dat op de wedstrijd op slot kon gooien, toen scheidsrechter Owen van Hooff de bal weer op de stip legde. Protesteren van de grensrechter van Amstelveen resulteerde in een rode kaart voor de grens. Jorrit Blaas kwam weer achter de bal, maar nu was Mike Lesmeister wel de baas en stopte de strafschop. Na driekwart wedstrijd was het Robert Lesmeister die de gelijkmaker binnen had moeten tikken, maar hij kwam drie centimeter te kort. In de slotfase prikte Michael Coster nog een vrije trap op de paal en begon de meer er in te geloven. Zij kwamen van een koude kermis thuis, want zoals zo vaak bleek Amstelveen over de langste adem te beschikken. Uit een corner van Michael Coster schoot Casper de Vetten snoeihard de gelijkmaker op het scorebord. Amstelveen bleef jagen op de winnende en die viel ook nog. In blessuretijd was het Jochem van Leeuwen die de 3-2 binnenschoot. Vrij snel daarna floot van Hooff voor het laatst en wist Amstelveen voor de vierde keer in blessuretijd de punten te pakken. 

Volgende week zijn de beide ploegen vrij.  De week daarop gaat Amstelveen op bezoek bij de Dijk en De Meer gaat naar VVA/Spartaan.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend