Amstelveen wint thuis ook van Kadoelen

Amstelveen heeft ook zijn derde thuiswedstrijd in 2022 gewonnen. Respectievelijk De Meer (4-1) en JOS Watergraafsmeer (2-0) werden thuis al verslagen. Zaterdag was Kadoelen de klos. De Amstelveners wonnen met 3-1 en doen goede zaken om de aansluiting te behouden met de grote groep middenmoters. Het eerste uur was Amstelveen oppermachtig en Kadoelen kon niets anders doen dan tegenhouden. Dat lukte twee keer niet en Amstelveen stond bij rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jordy Coenraad en Jaïr Cruden. Na een uur begon de slordigheid en onrustigheid ontstaan en was de druk van Kadoelen heftig. De 2-1 viel onverwachts, Barry Kuiper schoot een bijzonder gegeven strafschop binnen, maar met klunst en vliegwerk bleef de 2-1 lang staan en ver in blessuretijd bracht Ibrahim Uwamahoro de beslissing door Amstelveen op 3-1 te zetten.

Amstelveen heeft het altijd moeilijk tegen Kadoelen.Wedstrijden verlopen altijd vol strijd en met veel spanning. Bij Kadoelen is die strijd er altijd en dat ligt Amstelveen iets minder.

Zaterdag leek er geen wolkje aan de lucht en Amstelveen drukte Kadoelen in de verdediging. Binnen het kwartier lag de 1-0 achter Mike Oudshoorn. Een vlotte aanval van Amstelveen kwam bij Jaïr Cruden. Hij kreeg veel tegenstand in de 16 en legde af op de inkomende Jordy Coenraad. Hij klopte Oudshoorn in de korte hoek. Amstelveen bleef op zoek gaan naar de 2-0 en die kreeg het, vlak voor rust, in de schoot geworpen. Een te zachte terugspeelbal werd onderschept door Jaïr Cruden en hij speelde Oudshoorn zoek en tikte de 2-0 binnen.

Na rust een ontketend Amstelveen, dat met een snelle balwisseling, twee keer een speler alleen voor de keeper kreeg. Ibrahim Uwamahoro werd voor Mike Oudshoorn gezet door Mourad Aitja, maar Oudshoorn kwam goed zijn goal uit en wist te pareren. Twee minuten later was Cruden sneller dan zijn tegenstander, maar hij prikte naast. Na driekwart wedstrijd veranderde de wedstrijd compleet. Kadoelen appelleerde om een handsbal in de 16, er werd doorgespeeld, maar alsnog het fluitsignaal. En dus een strafschop voor Kadoelen. Barry Kuiper schoot feilloos binnen en de 2-1 stond op het scorebord. En gelijk de spirit terug bij Kadoelen. Het vertrouwen sloop in de ploeg en de strijd werd opgevoerd. Amstelveen moest terug en ging erg slecht om met de ruimte die er achterin viel. Met de snelle aanvallers van Amstelveen had de beslissing sneller kunnen vallen. Uiteindelijk schoot Ibrahim Uwamahoro, met de 3-1, Amstelveen in veilige haven en was de 3e thuisoverwinning in 2022 een feit.

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij EVC, de runner-up achter Buitenboys en krijgt Kadoelen, thuis tegen Buitenveldert, de kans het tij te keren.