Amstelveen onderuit bij Kadoelen

Amstelveen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Het sloot de seizoensopener tegen Kadoelen, afgelopen seizoen een laagvlieger, af met een nederlaag. De ploeg ging met 2-1 onderuit. De vreugde was groot bij Marc Onsia en zijn ploeg, want gekeken naar de kansen had Amstelveen misschien meer verdiend. Geen scherpte en een goed keepende Mike Oudshoorn stonden doelpunten in de weg.

Amstelveen liet Kadoelen in balbezit, maar was in de omschakeling er snel uit. Na zes minuten had Amstelveen op voorsprong moeten komen, toen Mourad Aitja via links de ruimte kreeg, het overzicht behield en Reshad Haidari de bal toe schoof. De inzet van Haidari ging net naast. Na drie minuten stond Aitja weer aan de basis van een aanval, maar nu schoot Pepijn de Mari net naast. Na een half uur voetballen kwam Kadoelen voor het eerst in de buurt van Giovanni Santangelo, maar Shrino Lee schoot voorlangs.

Vijf minuten later de verdiende 0-1. Robin Tromp stuurde met een lange bal Toby Correia op weg en hij wist met een schuivertje Mike Oudshoorn te kloppen. Drie minuten later werd Reshad Haidari op pad gestuurd, maar werd afgefloten wegens buitenspel. Vier minuten later had de 0-2 op het toen nog niet werkende scorebord moeten komen, toen Jordy Coenraad een mooie aanval afrondde. Ook hier ging weer de vlag omhoog en weer was de scheidsrechter het er mee eens. De goal telde niet. Amstelveen wilde de voorsprong mee de rust in nemen, maar daar kwam niets van terecht. Uit een corner kwam de bal in een mêlee van spelers bij Mitch van Ankeren terecht en hij tikte net binnen. Met een 1-1- stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust was het Amstelveen dat de eerste kans kreeg. Aitja had de ruimte voor zich, maar besloot van afstand zijn geluk te beproeven. Zijn inzet ging naast. Daarna kwamen er wat kansjes voor Kadoelen via Toon van der Waal en Shirino Lee, maar niet erg veel gevaar. Die kwam er wel aan de andere kant. Na bijna een uur spelen was het Correia die alleen voor Oudshoorn opdook, maar zijn inzet verdween in de handen van de goalie. Uit het niets viel vier minuten later de 2-1. Jurre de Boer kreeg geheel vrijstaand in de 16 de bal aangespeeld en prikte mooi de bal over Santangelo. Daarna kwamen er nog vier kansen voor Amstelveen, maar geen enkele keer wisten zij te scoren. Toen de scheidsrechter na 90 minuten floot, stond Amstelveen met lege handen en was het feest bij Kadoelen.

Amstelveen kan zaterdag revanche nemen als Blauw-Wit op bezoek komt. Kadoelen gaat op bezoek bij Buitenboys. Deze twee ploegen stonden deze zaterdag tegenover elkaar en Buitenboys declasseerde Blauw-Wit Beursbengels met 2-13.