Home / Algemeen / Amstelveen opnieuw in blessuretijd de klos

Amstelveen opnieuw in blessuretijd de klos

Het is Laurens ten Heuvel ook in zijn tweede duel als hoofdtrainer van Amstelveen Heemraad zijn eerste zege te boeken. Net als tegen BOL bleef de zaterdag tweedeklasser in de blessuretijd met lege handen achter. Monnickendam gaf Amstelveen nu het nakijken: 1-0.

In Monnickendam lag de wedstrijd direct vanaf het begin open. Namens de thuisploeg ging Robin Schaaf (vorig seizoen HBOK) soepel langs zijn tegenstander, maar schoot voorlangs. Aan de andere kant mikte Jair Cruden twee minuten later op nog geen drie meter voor het doel hoog over. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Amstelveen-doelman Alex Sacca moest reddend optreden op een inzet van Schaaf en namens de gasten stond het vizier niet op scherp bij Cruden en Tim Steij.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Beide ploegen speelden vol voor de winst en creëerden een aantal kansen, maar gescoord werd er niet. Tot drie minuten in blessuretijd. Een aanval van Monnickendam bracht de bal in het strafschopgebied, Tom Pruim wist zijn voet achter de bal te krijgen en tikte de winnende 1-0 binnen. Voor de tweede week op rij werd Amstelveen vlak voor tijd in rouw gedompeld.

De ploeg van Ten Heuvel staat na tien wedstrijden op de dertiende en voorlaatste plaats. De achterstand op het veilige OSV, de aankomende tegenstander, bedraagt drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend